Klusjesdienst

De klusjesdienst wil de zelfredzaamheid van senioren, personen met een beperking en personen in een sociale noodsituatie verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door kleine herstellingen of aanpassingen te doen in huis.

De klusjesdienst mag geen concurrentie zijn voor de zelfstandige ondernemers. Daarom is er een beperking in de taken die ze mogen uitvoeren. Een klusjesman mag o.a. volgende klussen van geringe omvang uitvoeren:

  • aanpassingen aan de woning voor mindervalide personen
  • kleine herstellingen in en rond het huis (kapotte schakelaars, lekkende kranen, ophangen gordijnen, …)
  • schilderen, behangen, … van een bewoonbare ruimte
  • opnemen van meterstanden van water, gas of elektriciteit
  • hulp bij verhuis
  • installatie van rookmelders, oproepsystemen, alarmverlichting, ...

Voor wie?

Alle inwoners van Landen. Indien er een wachtlijst is, wordt voorrang gegeven aan de meest hulpbehoevende personen.

Sommige taken worden enkel uitgevoerd bij bejaarden, mindervalide personen, zieken en mensen in een sociale noodsituatie.

Procedure

U richt uw vraag tot de coördinator thuiszorg. Deze legt uw dossier voor aan het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

De klussen worden hoofdzakelijk uitgevoerd op werkdagen tussen 8u45 en 16u45. In dringende situaties kan van de normale werkuren worden afgeweken.

Bedrag

De prijs voor deze dienstverlening is afhankelijk van het inkomen van de aanvrager. Ook de kosten van het gebruikte materiaal moeten betaald worden door de klant. De klusjesdienst beschikt wel over een basisuitrusting van werktuigen.

Er wordt minimum 1 uur per klus aangerekend, met uitzondering van de klussen waarvoor een eenheidsprijs werd vastgelegd.

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht bij onze coördinator thuiszorg, Dorien Peetersille, via e-mail (thuisdiensten@landen.be) of telefonisch op het nummer 011 69 05 21 of 011 69 05 19. De thuisdiensten zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 12 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag ook van 13u30 tot 15u30.