Huishoudhulp via dienstencheques

De thuisdienst “Huishoudhulp via dienstencheques” is een door het Vlaamse gewest erkende onderneming die activiteiten mag aanbieden binnen het dienstenchequesysteem. Deze dienst biedt een helpende hand aan personen die niet de tijd of de mogelijkheid hebben om zelf alle huishoudelijke taken in huis te verrichten.

Een huishoudhulp kan verschillende taken op zich nemen, zoals:

  • stof afnemen
  • stofzuigen
  • dweilen
  • ramen lappen
  • sanitair en keuken poetsen
  • warme maaltijd klaarmaken
  • boodschappen doen
  • was en strijk

Er wordt tijdens weekdagen gewerkt van 8.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur. Dit kan gebeuren in pakketten van 3, 4, 6 of 8 uur per week.

Het aantal uren hulp, het tijdstip waarop de hulp geboden wordt en de uit te voeren taken worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst

Voor wie?

Elke inwoner van Landen die hulp wenst bij huishoudelijke taken kan beroep doen op deze dienst.

Procedure

Voor de aanvraag van dienstencheques, dient u zich eerst in te schrijven bij Sodexo. Dit kan via volgende website: www.dienstencheques-vlaanderen.be.

Nadat u uw inschrijvingsnummer hebt ontvangen en uw dienstencheques hebt aangekocht, kan u contact opnemen met één van de co√∂rdinatoren thuiszorg voor de benodigde hulp.

Onze dienstverlening gebeurt via elektronische dienstencheques. Slechts in uitzonderlijke gevallen en na onderling overleg kan er toch voor papieren dienstencheques gekozen worden. Bij het elektronische systeem geeft de huishoudhulp de prestaties door via telefoon of via de app en hoeft u zelf niets te doen.

Bedrag

Voor één dienstencheque betaalt u momenteel 9 euro. Dit bedrag is deels fiscaal aftrekbaar.

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht bij onze co√∂rdinator thuiszorg, Niki Petré, via e-mail (thuisdiensten@landen.be) of telefonisch op het nummer 011 69 05 27. De thuisdiensten zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 12 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag ook van 13u30 tot 15u30.