Huishoudhulp via dienstencheques

De thuisdienst “Huishoudhulp via dienstencheques” is een door het Vlaamse gewest erkende onderneming die activiteiten mag aanbieden binnen het dienstenchequesysteem. Deze dienst biedt een helpende hand aan personen die niet de tijd of de mogelijkheid hebben om zelf alle huishoudelijke taken in huis te verrichten.

Een huishoudhulp kan verschillende taken op zich nemen, zoals:

  • stof afnemen
  • stofzuigen
  • dweilen
  • ramen lappen
  • sanitair en keuken poetsen
  • warme maaltijd klaarmaken
  • boodschappen doen
  • was en strijk

Er wordt tijdens weekdagen gewerkt van 8.30 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur. Dit kan gebeuren in pakketten van 3, 4, 6 of 8 uur per week.

Het aantal uren hulp, het tijdstip waarop de hulp geboden wordt en de uit te voeren taken worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst

Voor wie?

Elke persoon die woonachtig is te Landen kan beroep doen op onze dienstverlening. Wel wordt er bij de evaluatie van nieuwe aanvragen voorrang gegeven aan kwetsbare gezinnen. Informeer bij de coördinator thuiszorg of u hiervoor in aanmerking komt.

Procedure

Voor de aanvraag van dienstencheques, dient u zich eerst in te schrijven bij Sodexo. Dit kan via volgende website: www.dienstencheques-vlaanderen.be.

Nadat u uw inschrijvingsnummer hebt ontvangen en uw dienstencheques hebt aangekocht, kan u contact opnemen met één van de coördinatoren thuiszorg voor de benodigde hulp.

Onze dienstverlening gebeurt via elektronische dienstencheques. Bij het elektronische systeem geeft de huishoudhulp de prestaties door via telefoon of via de app en hoeft u zelf niets te doen.

Bedrag

Voor één dienstencheque betaalt u momenteel 9 euro. Dit bedrag is deels fiscaal aftrekbaar.

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht bij onze coördinator thuiszorg, Niki Petré, via e-mail (thuisdiensten@landen.be) of telefonisch op het nummer 011 69 05 27 of 011 69 05 19. De thuisdiensten zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 12 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag ook van 13u30 tot 15u30.