Thermografische luchtfoto

Samen met dertien andere steden en gemeenten heeft Landen beslist om in de winter van 2018 thermografische luchtfoto's te laten maken, in samenwerking met Interleuven.

Tijdens de nachten van 14 januari, 12 en 13 februari 2018 vloog een tweemotorig vliegtuig uitgerust met een thermische camera over Landen. De verzamelde thermografische gegevens werden verwerkt tot een kaart met classificatie van warmteverlies in zes duidelijke kleuren. Hierop kan je zien welke gebouwen warmte verliezen en krijg je een duidelijk beeld van de isolatiegraad van de huizen.

Door je dak voldoende te isoleren verhoog je het comfort in je woningen en bespaar je op jouw energiefactuur. Dit heeft niet alleen een effect op jouw portemonnee, maar ook het milieu vaart er wel bij want je vermindert de CO2-uitstoot!

Bekijk het warmteverlies van jouw dak via deze link.

Hoe werkt het?

Je geeft je adres in waarna jouw woning op het scherm verschijnt. Het resultaat werd vertaalt naar 6 kleuren. Het warmteverlies kleurt van rood (extreem veel warmteverlies) tot donkerblauw (zeer weinig warmteverlies).

Hou er wel rekening mee dat er een aantal factoren zijn die het resultaat kunnen beïnvloeden zoals de soort dakbedekking, zonnepanelen, een groendak,… .

Wie helpt mij mijn dak te interpreteren?

Bij de dienst milieu en op het Wooninfopunt van de interlokale vereniging Beter Wonen aan de Gete staat men klaar om je te helpen bij de interpretatie van je dak.

Bovendien geven de medewerkers van het wooninfopunt je graag advies over mogelijke energiebesparende werken en helpen ze je verder met de aanvraag van premies en tegemoetkomingen.

Privacy

Heb je liever niet dat jouw woning zichtbaar is op deze thermografische luchtfoto? Dan kan je dit melden aan het wooninfopunt via info@beterwonenaandegete.be .

Voor interpretatie en persoonlijke begeleiding kan je na afspraak terecht bij de dienst Omgeving (bel 011 88 03 26/23) en op het wooninfopunt van Beter Wonen aan de Gete.