Honden aan de lijn!

Regelmatig lopen er honden los in natuurreservaat De Beemden. Net als in andere natuurreservaten is dit ook in De Beemden niet toegestaan. De loslopende honden kunnen de rust van de dieren verstoren, zeker nu er heel jonge diertjes zijn die een potentiële prooi voor de honden kunnen worden. Daarnaast is er ook een speeltuintje waar loslopende honden niet thuis horen.

Maar ook buiten De Beemden moeten de honden aan de lijn lopen. Niet alleen omdat het nu eenmaal moet, maar ook omdat je er de natuur, andere wandelaars en je hond zelf mee beschermt.

Wil je toch graag je hond los laten lopen? Kom dan naar de hondenlosloopweide aan de Ernest Pittonlaan naast het vroegere stedelijk kinderdagverblijf. Daar werd een deel van een braakliggend perceel zorgvuldig afgesloten en ingericht als hondenweide. Dankzij de hoge omheining kunnen de honden daar in alle veiligheid loslopen, uiteraard onder toezicht van hun baasjes. Er staat een bord met duidelijke spelregels voor hond en baasje en een bank waar de hondeneigenaars kunnen toezicht houden terwijl hun hond speelt. Er is ook gezorgd voor een vuilnisbak en een dispenser voor hondenpoepzakjes. We vragen dan ook met aandrang om de hondenpoep op te ruimen en het terrein schoon te houden!