Ontdek het belevingsbos!

Kom het belevingsbos ontdekken!

Het belevingsbos bevindt zich op wandelafstand van het centrum. Stap via de V. Demeersmanstraat richting het industrieterrein en aan je linkerzijde vind je de toegang naar het speelbos via een wandelpad. Als je toch met de auto komt (we zien je wel liever met de fiets arriveren), parkeer deze dan veilig langs de weg!


Het belevingsbos aan het industrieterrein is een ontmoetingsplaats voor jong én oud waar ontdekking, fantasie, plezier en creativiteit centraal staan. In het bestaande industriebos zijn verschillende speelzones ingericht, naargelang de leeftijd van de kinderen. Er worden aanzetten tot constructies gemaakt, waarbij de kinderen zelf met takken en stokken kunnen verder bouwen en zo hun stempel drukken in het bos. Tasttafels, een boomstammenparcours, wiglo’s en nog veel meer zijn er nu al en stap voor stap creëren wij een plek waarbij fantasie en natuurbeleving elkaar versterken.

Neem ook eens een kijkje in het vernieuwende concept van het buitenklasje. Deze plaats in het bos is speciaal ontworpen voor scholen en (jeugd)verenigingen die er kunnen lesgeven, spelen of elkaar daar ontmoeten.

Het speelbos is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang . Mogen wij vragen aan alle bezoekers om respect te hebben voor dier en natuur? Bedankt om het netjes te houden, je vuilnis terug mee te nemen en zorg te dragen voor dit verrassende stukje natuurplezier.

Naast het belevingsbos, dat stapsgewijs nog speelelementen bij zal krijgen, wordt er in het bestaande geboortebos ook een plukbos aangelegd, waar groot en klein, jong en oud binnenkort kan kennismaken met gezonde voeding uit de natuur. Zo kan je er komen proeven van de lier, zwarte besjes, frambozen, okkernoten en nog zoveel meer. Kortom, een verrassend en waardevol stukje extra natuur.