Wijkrestaurant

Het wijkrestaurant bevindt zich in de cafetaria van het woonzorgcentrum Oleyck. Iedereen kan er ‘s middags terecht voor een gezonde en stevige maaltijd aan een democratische prijs.

Op weekdagen tussen 11.30 en 13.30 uur wordt een dagmenu aangeboden bestaande uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Indien u het hoofdgerecht van de dag niet lust, kan u de alternatieve maaltijd bestellen. Dit alternatief wisselt om de week.

Het wijkrestaurant wil mensen samenbrengen. Daarom wordt er af en toe in de namiddag een activiteit georganiseerd. Dit kan gaan van een workshop tot een optreden van een lokale muzikant. Voor de activiteiten wordt samengewerkt met het animatieteam van WZC Oleyck. Ook lokale verenigingen kunnen er terecht voor hun activiteiten.

Voor wie?

Alle inwoners van Landen kunnen tijdens de openingsuren in het wijkrestaurant terecht.

Procedure

U moet de eerste keer een gratis lidkaart aanvragen. Dit kan gewoon in het wijkrestaurant zelf. Met die lidkaart kan u ook ter plaatse een stempelkaart aankopen. Dit kan ten laatste 1 dag op voorhand. Als u de alternatieve maaltijd wenst, moet u deze 1 week op voorhand bestellen.

Indien u niet over een eigen wagen beschikt en niet met het openbaar vervoer kan komen, kan u een medewerker om vervoer vragen. Voor dit vervoer wordt een forfait van 1 euro gevraagd. Op deze manier willen wij het wijkrestaurant ook toegankelijk maken voor inwoners van de Landense deelgemeenten. Ook de flexbus van De Lijn stopt voor het wijkrestaurant.

Bedrag

Volledig menu (soep, hoofdgerecht, dessert):

  • algemeen tarief: 10 euro
  • sociaal tarief: 5.5 euro (bij OMNIO-statuut of verhoogde verzekeringstegemoetkoming)
  • kindertarief (tot 10 jaar): 4 euro

Indien u enkel soep met brood wenst, kan u een soepticket kopen voor 3 euro.

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht bij onze coördinator thuiszorg, Dorien Peetersille, via e-mail (thuisdiensten@landen.be) of telefonisch op het nummer 011 69 05 21 of 011 69 05 19. De thuisdiensten zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 12 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag ook van 13.30 tot 15.30 uur.