Wijkrestaurant

In het wijkrestaurant kunt u op weekdagen 's middags terecht voor een lekkere maaltijd tegen een betaalbare prijs. Het wijkrestaurant bevindt zich in de cafetaria van woonzorgcentrum Oleyck. 

Er wordt steeds een dagmenu aangeboden. Indien u het hoofdgerecht van die dag niet lust, kan u de alternatieve maaltijd bestellen. Dit alternatief wisselt om de week. Het is ook mogelijk om enkel de soep van het dagmenu te eten in het wijkrestaurant. U kan het menu raadplegen in het wijkrestaurant zelf.

Het wijkrestaurant wil mensen samenbrengen. Daarom wordt er af en toe in de namiddag een activiteit georganiseerd. Dit kan gaan van een workshop tot een optreden van een lokale muzikant. Voor de activiteiten wordt samengewerkt met het animatieteam van WZC Oleyck. Maar ook lokale verenigingen kunnen er terecht voor hun activiteiten.

Voor wie?

Alle inwoners van Landen en deelgemeenten.

Procedure

U dient eerst een gratis lidkaart aan te vragen bij het onthaal van het Sociaal Huis. Met deze lidkaart kan u maaltijdtickets kopen in het Sociaal Huis of in het wijkrestaurant. Dit kan ten laatste 1 dag op voorhand. Als u de alternatieve maaltijd wenst, moet u deze 1 week op voorhand bestellen.

Bedrag

Een volledige maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Hiervoor zijn er drie prijzen:

  • algemeen tarief: 8 euro
  • sociaal tarief: 4 euro (bij OMNIO-statuut of verhoogde verzekeringstegemoetkoming)
  • kindertarief (tot 10 jaar): 3 euro

Indien u enkel soep met brood wenst, kan u een soepticket kopen voor 1,5 euro.

Er is een bushalte voor het woonzorgcentrum, dus u kan het openbaar vervoer nemen. Indien u niet over een eigen wagen beschikt of niet met het openbaar vervoer kan komen, kan u een medewerker van Wijkwerking Landen om vervoer vragen. Voor dit vervoer wordt een forfait van 1 euro gevraagd. Op deze manier willen we het wijkrestaurant ook toegankelijk maken voor de inwoners van de Landense deelgemeenten.