Werken E40 en uitbreiding carpoolparking

De beperkte capaciteit en ontsluiting van de carpoolparking aan het op-en afrittencomplex van de E40 met de kruising met Steenweg op Sint-Truiden in Walshoutem wordt binnenkort aangepast. Ook de fietspaden aan beide zijden van de Steenweg op Sint-Truiden zijn te smal en voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen voor fietspaden op gewestwegen met snelheden aan 70 km/u.

Op 5 juni startten de werken aan de fietspaden op de Steenweg op Sint-Truiden ter hoogte van het op- en afrittencomplex. Om de impact op de omgeving te beperken, werkt de aannemer in drie fasen tot midden september 2023.

Opgelet! In kader van asfalteringswerken zijn alle op- en afritten van en naar de E40 in Landen (complex nr. 28) afgesloten vanaf dinsdag 29 augustus tot en met woensdag 6 september 2023. Op donderdag 7 september 2023 gaan de op- en afritten terug open.

Op- en afritten E40
  • Alle op- en afritten van en naar de E40 in Landen (nr. 28) zijn volledig afgesloten vanaf dinsdag 29 augustus tot en met woensdag 6 september 2023. Op donderdag 7 september 2023 gaan de op- en afritten terug open.

Lokaal verkeer uit Landen en Hannuit
  • Kan om de beurt doorrijden op de Steenweg op Sint-Truiden (N80) via de tijdelijke verkeerslichten.
 
Verkeer op de E40 
  • Verkeer vanuit Luik rijdt via Waremme (nr. 29) richting Landen, Sint-Truiden en Hannuit en omgekeerd.
  • Verkeer komende van Leuven wordt vanop de E40 via de afrit n° 25 Tienen omgeleid.
  • PlopsAqua blijft bereikbaar via afrit Lincent/Huy (nr. 27), route de Huy (N64) en het rondpunt van Hannuit.

Fietsers volgen omleiding

  • Ter hoogte van de Stelhainstraat worden fietsers via de ‘ravel’ en onder de brug met de E40 door gestuurd om richting Hannuit/Plopsaqua te kunnen fietsen. Vanuit Hannuit volgen ze dezelfde route, maar dan in omgekeerde richting. Deze omleiding is van kracht tot en met het einde van de werken midden september.

Carpoolparking afgesloten tot midden september.

Lees hier meer over de werken en de actuele hinder.