Wegwijs in Ons Zonneke

Beste (toekomstige) ouders

Besluiten een gezin te stichten is een hele stap. Daarbij komt heel wat kijken.
Voor ouders die beroepsarbeid willen combineren met de zorg voor hun jonge kinderen betekent dit ook het zoeken naar een betrouwbare kinderopvang. Niet iedereen kan of wenst hiervoor altijd een beroep te doen op familie.

Voor die opvang kan u terecht in het stedelijk kinderdagverblijf “ Ons Zonneke”, zeker wanneer u ervoor kiest uw kindje te laten opgroeien met leeftijdsgenootjes.

Daar de vraag naar kinderopvang nog steeds groter is dan het aanbod, is het raadzaam reeds tijdens de prille zwangerschap inlichtingen te vragen en een plaats te reserveren.

Om u hierbij te helpen maken we u graag wegwijs maken in het stedelijk kinderdagverblijf “Ons Zonneke”.

Voor vrijblijvende informatie kan u steeds bij ons terecht, na telefonische afspraak. Zo kunnen wij voldoende tijd voor u vrijmaken.

Klaar voor een virtuele toer in Ons Zonneke?

Meer info? Altijd welkom, mail of bel ons voor een afspraak

Flexibel opvangplan

Een flexibel opvangplan is enkel voor ouders die zelf werken met een wisselend werkregime. Hierbij wordt er wel rekening gehouden met een een minimum opvangplan van 50% op maandbasis.

Dringende opvangplaats (DOP)

Dringende opvang is enkel voor ouders die ‘dringend’ nood hebben aan opvang binnen de maand van aanvraag. Het toewijzen van deze DOP gebeurt binnen de 3 werkdagen na de aanvraagdatum. De maximale opvangperiode is 4 maanden. Ouders dienen verder te blijven zoeken naar een opvangplaats in de reguliere opvang. Voor hulp bij het zoeken naar reguliere opvangplaats verwijzen wij graag door naar het Huis van het Kind.

De voorwaarden van Dringende Opvangplaats zijn:

  • De ouder werkt niet, vindt plots werk en heeft binnen het gezin of informele netwerk geen opvangmogelijkheden.
  • De ouder werkt niet, start plots met een opleiding en heeft binnen het gezin of informele netwerk geen opvangmogelijkheden.
  • Er is een acute crisis in het gezin waardoor het noodzakelijk is dat het kind naar de kinderopvang gaat.
  • Het gezin kan, buiten zijn wil, niet meer gebruik maken van eerdere opvangmogelijkheden.

Voor het toewijzen van deze Dringende OpvangPlaats wordt er rekening gehouden met:

  • De aanvraagdatum
  • De urgentie van de opvangaanvraag
  • De beschikbaarheid van opvangdagen
  • De leeftijdsverdeling in de leefgroep
  • Het percentage aan voorrangsgroepen
Nieuw! Via https://opvang.vlaanderen , een online platform waar je een overzicht vindt van alle opvanginitiatieven in Landen, kan je een aanvraag indienen en opvolgen.