Week van de Duurzame Gemeente 2021

Ook dit jaar neemt de stad Landen opnieuw deel aan de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september. In het kader van de week van de duurzame gemeente worden volgende acties ondernomen.

Strapdag 17 september
Leerlingen en ouders van de Landense scholen worden aangemoedigd om mee te doen aan de nationale strapdag en dus al stappend of trappend het traject naar school af te leggen. Een actie die concreet kadert in SDG 11 - Duurzame steden en gemeenschappen.

Dag van de landbouw 19 september
Op de dag van de landbouw verzorgt stad Landen ven stand rond duurzaamheid en SDG's. Een actie die concreet kadert in SDG 17 - partnerschappen

Autoloze zondag 19 september
Op dezelfde dag als de dag van de landbouw worden ook heel wat straten in Landen afgesloten voor autoverkeer. Zo kunnen de inwoners zorgeloos genieten van een wandeling of fietstocht en het mooie weer. Een actie die concreet kadert in SDG 11 - Duurzame steden en gemeenschappen.

Duurzaam ontbijt dinsdag 21 september
De personeelsleden genieten van een lokaal en duurzaam ontbijt, hun aangeboden door het stadsbestuur. Alle overschot van het ontbijt wordt nadien geschonken aan "Zonder honger naar bed". Een actie die concreet kadert in SDG 2 - Geen honger. Na het ontbijt hijsen wij de SDG-vlag. De vlag met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen staat symbool voor het feit dat de stad Landen duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

World clean up day 25 september
Landen houdt haar editie van de world clean up day op zaterdag 25 september. Deze gaat door in en rond Walshoutem. Opnieuw wordt weer heel wat zwerfvuil uit ons milieu verwijderd. Een actie die concreet kadert in SDG 15 - Leven op het land.

Lokale helden 2021
Landen huldigt de Corona-vrijwilligers als lokale helden. Deze personen zorgen ervoor dat het vaccinatiecentrum, het callcenter, het testcentrum en het schakelzorgcentrum perfect werk leveren. Een keuze die kadert in SDG 3 - Goede gezondheid en welzijn.

Overleg lokale helden 2019 -2020
In het kader van haar SDG-pionierschap heeft Landen ook een SDG-actieplan opgesteld. Dit actieplan wordt binnenkort teruggekoppeld met de lokale helden van de voorbije jaren. Hiermee wordt de burgerparticipatie aangewakkerd. Een actie die concreet kadert in SDG 17 - partnerschappen.