Wandelen in Vlaams-Brabant - Tussen Grote en Kleine Gete

In dit mooie Geteland nemen 16 bewegwijzerde wandellussen je mee naar de mooiste plekken tussen Grote en Kleine Gete. Je vindt op deze wandelkaart, net als de trajecten die deze lussen verbinden tot één groot wandelgebied, goed voor 250 km bewegwijzerde en niet-bewegwijzerde wandelingen. En je kan nog meer ontdekken, want in het noorden sluit deze wandelkaart aan op het Wandelnetwerk Getevallei. Op deze kaart vind je zeven wandelingen terug in Landen.

Pepijnwandeling

Start aan de archeologische site voor een landelijke wandeling tussen de dorpjes Overwinden en Waasmont. Hier leefde Pepijn van Landen in de 6de eeuw en de 7de eeuw. Je komt langs ht kasteel van Waasmont en en de 'Plattetombe'.

Vertrekplaats: Archeologische site Sint Gitter

Afstand: 9 km

Duurtijd: 2 uur 50 minuten - 89% verharde wegen

Laarwandeling

Een stevige wandeling brengt je van het dorpje Ezemaal naar Laar en terug, langs mooie holle ween en de oevers van de Kleine Gete. De mooist holle weg in Brabants Haspengouw is erker de 'Longa', met flanken van tot wel 10 meter hoog.

Vertrekplaats: Station Ezemaal - Kraanbeekstraat, Ezemaal

Afstand: 12 km

Duurtijd: 3 uur - terrein: vlak

Panbruggewandeling

Van het centrum van Neerlanden wandel je het landelijk panorama binnen, tussen tal van boomgaarden en vruchtbare akkers. Kapel 't Eikske met het mooie bloesemkunstwerk 'Mimesis' van Wilfried De Cock is de perfecte rustplaats met mooie vergezichten over de hele streek

Vertrekplaats: Frans Istasstraat 15, Neerlanden

Afstand: 8,8 km

Duurtijd: 2 uur 40 minuten - Terrein: glooiend

Zevenbronnenwandeling

Deze wandeling verbindt Walsbets, Wezeren en Walshoutem. Je wandelt grotendeels door de vallei van de Zevenbronnen, een fraai brongebied met tal van mooie vierkantshoeven. Bewonder ook de 'Bortombe', een grafheuvel uit de 2de eeuw.

Vertrekplaats: Sint-Jan de Doperkerk - Wezerenstraat, Walsbets

Afstand: 9,5 km

Duurtijd: 2 uur - 100% verharde wegen

Toegankelijke Zevenbronnenwandeling

Ook mensen met een beperking kunnen genieten van de rust en de panorama's van het Hagelandse Haspengouw. Een stuk van de Zevenbronnenwandeling werd extra toegankelijk gemaakt met voldoende rustbanken, voetpaden, bewegwijzering en een overzichtsbord.

Vertrekplaats: hoeve Coppejans, Kruispunt Wezerenstraat-Walhostraat, Walshoutem

Afstand: 3,7 km

Duurtijd: 1 uur - 100% verharde wegen

Hespensche wandeling

Verken de dorpjes Overhespen, Neerhespen en Wange met een wandeling in de vallei van de Kleine Gete. Je komt door een mooie holle weg en loopt over een stukje Romeinse heirbaan die ooit Tienen met Tongeren verbond. Geniet van de mooie vergezichten over akkers dorpjes.

Vertrekplaats: Kerk Overhespen - Geldenakenstraat, Linter (Overhespen)

Afstand: 7 km

Duurtijd: 2 uur - 100% verharde wegen

Vestenwandeling

Met de Vestenwandeling volg je grotendeels de nu verdwenen middeleeuwse stadsmuren rond Landen en maak je kennis met een stukje geschiedenis van de stad die tijdens de 13de eeuw werd gesticht.

Vertrekplaats: Belevingscenturm Rufferdinge - Molenbergstraat 4, Landen

Profiel: Stadswandeling

Afstand: 3,5 km

Duurtijd: 55 minuten - 100% verharde wegen

Wandelkaart 'Wandelen in Vlaams-Brabant - tussen Grote en Kleine Gete' te koop bij de toeristische dienst - prijs; 6,00 euro