Veilig naar school

In het kader van ‘Duurzaam naar school’, wil de stad Landen de schoolomgevingen nog beter in beeld te brengen. Naast de gekende Octopuspalen willen we nu bijkomend inzetten op veelkleurige wegmarkeringen die de weggebruiker er extra attent op maken dat ze een schoolomgeving naderen. Met o.a. 30 en school in grote blokken op de weg worden chauffeurs aangemaand hun rijgedrag aan te passen. 

De veelkleurige wegmarkeringen zijn aangelegd in thermoplasten. Dat is een slijtvaste, milieuvriendelijke en duurzame vorm van wegmarkeringen.

Zo werden in het voorjaar de wegmarkering ‘schoolomgeving’ al aangebracht voor de school Wonderwijs Walshoutem in de Walshoutemstraat (na de asfalteringswerken) en aan Hof Pepijn in de Interleuvenlaan (bij de aanleg van de nieuwe stoepen).

Begin 2022 volgen de andere scholen in de Laarstaat, Jonker Janlaan, Grootveldstraat, Bovenpoortstraat, Sint-Norbertusstraat, Kan. van Beygaerdenlaan.


Kleine investeringen die de schoolomgevingen veiliger maken, komen in aanmerking voor de subsidie "Veilige Schoolomgeving van het departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Landen hoopt dus een deel van de investeringen te kunnen terugvorderen via deze subsidie. We houden je op de hoogte!

Octopus staat voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen en -routes.