Scouts en Gidsen Landen

Scouts en Gidsen Vlaanderen is een jeugdbeweging die zich richt naar alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Speels en met een groot hart voor avontuur geeft een scouts- of gidsengroep jongens en meisjes een plek waar ze samen kunnen opgroeien en zich ontplooien. Een leeftijdstak biedt jongens en meisjes ruimte om zich te ontwikkelen tot sportieve, creatieve en sociale mensen. Een plaats waar ze kansen krijgen om zich een eigen visie en levenshouding te vormen, hiervoor leren opkomen en rekening houden met anderen.

Jonge mensen hebben de jeugdbeweging zelf in handen. Vanuit hun ervaring en realiteit leren kinderen en jongeren zien en voelen wat rechtvaardigheid en geluk kunnen betekenen. Scouting wil niemand forceren om grenzen van eigen mogelijkheden te overtreffen of om tegen eigen inzichten in te handelen. Wel wil scouting kinderen en jongeren prikkelen en uitnodigen om hun eigen mogelijkheden te verkennen en talenten aan te scherpen.

Dagen en uren:
Zaterdagmiddag van 14 tot 17 uur.

Tijdens het jaar zijn er ook avondactiviteiten en weekends gepland.
Tijdens de zomervakantie gaan de Scouts en Gidsen jaarlijks op kamp.

Doelgroep:
Kinderen vanaf 6 jaar

Lidgeld:
39 euro, exclusief aankoop uniform

De Scouts en Gidsen vieren dit jaar hun 100-jarig bestaan! 100 jaar … een reden om echt een heel jaar te feesten. De Sint-Jorisscoutsgroep heeft naast de wekelijkse activiteiten en hun traditionele feesten, nog vier extra evenementen hiervoor uitgewerkt.

In het weekend van 22 tot en met 24 november 2019 vieren we het ontstaan van onze groep, ons EEUWFEEST. Tijdens de vrijdagavond wordt het Pop-Up museum geopend met een kleine voorstelling van de geschiedenis van onze groep. Gedurende de rest van het weekend kan je hier een kijkje komen nemen. Op zondag, vanaf 7 uur organiseren we verschillende wandeltochten langs belangrijke plaatsen die in de geschiedenis van onze scoutsgroep voorkomen.

Zaterdag 25 april 2020 vieren we ‘SINT-JORIS”. Deze dag zal een ontmoeting zijn van jong en oud tijdens rustige, gezellige momenten en spel.

De groep zal hun 100 jarig feest afsluiten op een kamp in de Eifel. Ten laatste organiseren we voor alle oud-leiding van onze groep een “KAMP VAN TOEN”. Dit zal plaatsvinden van zondag 26 juli tot donderdag 30 juli, in dezelfde regio als het groepskamp. Iedereen die zich geroepen voelt om nog eens met z’n allen te gaan kamperen, met “alles” erop en eraan, hou jullie vrij!

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.schilderhof.be ofwel via facebook Sint-Joris Landen 100 jaar!

Adres:
Het Schilderhof
Kapelaan PP. Rubenssteeg
3400 Landen

Website: www.schilderhof.be

E-mailadres: groepsploeg@gmail.com