Samenaankoop hemelwaterinfrastructuur

De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden. Om hier aan tegemoet te komen organiseert Interleuven in samenwerking met lokaal bestuur Landen een samenaankoop voor hemelwaterinfrastructuur.

Het opvangen en hergebruiken van hemelwater is een must in tijden van droogte, en dat wordt weerspiegeld in de strengere voorschriften die zijn opgenomen in de nieuwe provinciale stedenbouwkundige verordening met betrekking tot hemelwater.

Om het hemelwater optimaal op te vangen, te hergebruiken of te laten infiltreren in de bodem, zullen er binnen dit project zowel opvangsystemen (bijvoorbeeld regenwatertonnen en -putten) als infiltratiesystemen (infiltratiekratten, grindkoffers, e.d.) worden voorzien. Zo vindt iedereen het product dat het meest geschikt is voor haar/zijn specifieke situatie.

Deelname aan zowel deze samenaankoop als deze werkgroep is vrij voor elke geïnteresseerde burger, bedrijf, school of vereniging in de deelnemende gemeenten.

Vanaf 1 juni 2023 kan je regenwatertonnen bestellen via deze link.

Voor de andere producten en diensten kan je via een vrijblijvende inschrijvingsformulier aangeven of je interesse hebt om deel te nemen aan deze samenaankoop.

Indien je niet beschikt over internet of je nog vragen hebt over het project, neem dan contact op met de dienst Omgeving van de stad Landen of met Interleuven: