Personenalarmsysteem

Het personenalarmsysteem zorgt ervoor dat u langer alleen thuis kan blijven wonen. Met één druk op de knop waarschuwt u iemand als u ziek wordt of valt. Weten dat er dag en nacht hulp bereikbaar is, geeft u een veilig gevoel.

Het personenalarmsysteem bestaat uit een zendertje dat u bij u draagt. Als u hulp nodig hebt, dan drukt u op een knop en komt u terecht bij iemand van de alarmcentrale. De medewerkers van de alarmcentrale, vragen of alles in orde is. Indien nodig contacteert hij een familielid of een buur om u zo snel mogelijk te helpen. De alarmcentrale is 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand.

Voor wie?

Senioren, zieken of personen met een beperking die woonachtig zijn in Landen en zich thuis veiliger willen voelen, kunnen dit toestel aanvragen.

Procedure

U kan uw aanvraag richten aan onze coördinator thuiszorg, Dorien Peetersille, via e-mail (thuisdiensten@landen) of telefonisch op het nummer 011 69 05 21 of 011 69 05 19. De thuisdiensten zijn elke weekdag bereikbaar van 9 tot 12 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag ook van 13u30 tot 15u30.

Bedrag

Het personenalarmsysteem wordt gratis ter beschikking gesteld. Enkel de service van de privécentrale (17,35 €/maand) en een eenmalige waarborg van 50 € moeten betaald worden.