Park Rufferdinge valt in de prijzen

Op de Openbaar Groen Awards heeft Landen een mooie ereplaats behaald met de herinrichting van het park Rufferdinge. In de categorie wijkparken haalde de stad de derde plaats.

Het park Rufferdinge was in het verleden enkel opgebouwd uit monotone grasvelden en bomen. Onlangs werd er gekozen om het park aantrekkelijker, kleurrijker en biodiverser te maken. Op verschillende stukken werd een extensief maaibeleid doorgevoerd en er werden bijkomende meerjarige aanplantingen gedaan. Dat zijn stuk voor stuk maatregelen gekozen vanuit een bijenvriendelijke visie. Zo is het gebouw waar de buitenschoolse kinderopvang plaatsvindt en het bijhorende buitenspeelgebied helemaal omringd door deze bijenvriendelijke, kleurrijke aanplantingen. Alle aspecten van het parkcomplex gaan naadloos in elkaar over en geven momenteel en zeker vanaf de lente een zeer aangenaam totaalbeeld.

Landen liet tegelijk een wilde bijenplan opstellen. Park Rufferdinge kreeg hierin een goede score. Op slechts twee dagen werden 22 wilde bijensoorten aangetroffen. Onze bijenvriendelijke visie vertaalde zich ook in het behalen van het certificaat van bijenvriendelijke gemeente. Nog een leuk weetje is dat de Rivierdonderpad, een Landense koestersoort, opnieuw gespot kon worden in het park.