Papier & Karton containers

Vanaf 2023 zal EcoWerf ook in Landen papier en karton aan huis ophalen in containers.

Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes. Voortaan wordt oud papier en karton droog verzameld in een gesloten container. Die container heeft wielen zodat ook een volle container makkelijk naar de straat gerold kan worden als het papier wordt opgehaald. et gaat om antraciet gekleurde bakken met een geel deksel. De container is voor meer dan 90% uit gerecycleerd materiaal vervaardigd.

Er is gekozen voor dit systeem omdat er voordelen zijn aan de ophaling van papier en karton in containers.

  • Een container is niet alleen gebruiksvriendelijker voor de burger, maar ook ergonomisch voor de ophalers.
  • Papier en karton ophalen in containers voorkomt rugklachten en snijwonden.
  • Een bijkomende belangrijke reden is het voorkomen van heel wat waaivuil in de straten.

Ecowerf start weldra met de communicatie naar de inwoners. De inwoners zullen eerst een schrijven ontvangen van Ecowerf om hun containerkeuze door te geven.

Vanaf de start van de ophaling van papier en karton in containers neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. De timing ziet er als volgt uit:

Laatste ophaling papier en karton in dozen: dinsdag 31/01/2023.
Afleveren containers: 02/02/2023 tot en met 10/02/2023.
Eerste ophaling papier en karton in containers: dinsdag 28/02/2023.

Je kan nog steeds met los papier en karton gratis terecht op het recyclagepark. De keuze om een container te nemen is dus een vrije keuze.

Wie kiest voor een container betaalt een gebruiksrecht van 0,84 euro per maand of 10,08 euro per jaar voor een standaardcontainer van 240 liter. Dit bedrag wordt maandelijks afgehouden van de DifTar-rekening. Het aanbieden van de container is gratis. Ook voor het gewicht dat maandelijks aangeboden wordt, worden geen kosten aangerekend.

Daarnaast gaat vanaf 2023 een vernieuwd contantbelastingreglement in. Sommige tarieven zijn verhoogd. Dit om de gestegen brandstof- en personeelskosten bij Ecowerf te dekken. 

Contact Ecowerf: gratis nummer 0800 97 097

Belastingreglementen