Onthaalouders

Als u op zoek bent naar een onthaalouder voor uw (ongeboren) kind kan u in Landen terecht bij een onthaalouder die aangesloten in bij de dienst voor onthaalouders van Landelijke kinderopvang of bij een zelfstandige onthaalouder.


Landelijke Kinderopvang  


Landelijke Kinderopvang organiseert kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Zij maken gebruik van verschillende opvangformules; gezinsopvang bij onthaalouders, opvang in kinderdagverblijven, buitenschoolse kinderopvang, …
Onthaalouders aangesloten bij de dienst Landelijke Kinderopvang worden ondersteund en gecontroleerd door de dienst. Ouders betalen een bijdrage op basis van hun gezinsinkomen en ontvangen jaarlijks een fiscaal attest.

Voor een plaatsje bij een onthaalouder van de Landelijke Kinderopvang kan u contact opnemen met de helpdesk via het centraal telefoonnummer 070/24 60 41. De telefonist kan nagaan of er in uw buurt een onthaalouder is met beschikbare opvangplaatsen. De helpdesk is elke dag bereikbaar van 9 tot 14 uur.
 


Bent u op zoek naar een zelfstandige onthaalouder dan kan u terecht bij

De Spinnekes (Ellen Denauw) Ardevoordestraat 183, 3400 Ezemaal 0476 30 49 17
Kinderdagverblijf Baloo (Carla Reynaerts) Attenhovenstraat 82, 3400 Landen 011 83 17 07

 

Alle onthaalouders staan onder toezicht van Kind en Gezin. Ondersteund door hun kennis en ervaring bieden zij gezinsvriendelijke opvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar. 
Het fiscaal voordeel voor ouders is steeds van toepassing.