Oproep bebossing grondeigenaars

Bossen beroeren iedereen. Ze zijn belangrijk voor planten, dieren en mensen. We koesteren ze en willen er meer. Daarom is het de ambitie van de Vlaamse regering om 4.000 hectare extra bos te planten tegen 2024. De overheid moedigt iedereen aan om mee te werken aan de realisatie van deze ambitie – van burgers, tot lokale overheden, verenigingen en bedrijven.

Nieuwe bossen...daar heeft iedereen wat aan. Je (klein)kinderen kunnen er ravotten in de natuur en je kan er samen gaan wandelen met vrienden of familie. Hoe leuk zou het zijn om je eigen bos te planten, dichtbij huis en altijd bereikbaar?

Heb jij zin om een eigen bos te planten, in je eigen tuin of op een nieuw stuk grond? Dan hebben we goed nieuws voor jou: de Vlaamse overheid lanceert een nieuwe subsidie voor grondeigenaars die hun eigen grond willen bebossen, tot wel 25.000 euro per hectare.

Je kan dus rekenen op een stevig financieel duwtje in de rug! Meer weten? Neem dan zeker eens een kijkje op www.bosteller.be/subsidies en bereken er de subsidie waar jij van kan genieten!

Ben je overtuigd en zou je er graag mee beginnen, maar weet je niet goed hoe? Voor al je vragen is er één adres: surf naar www.plantjeeigenbos.be en kom te weten hoe je best van start gaat! Laat je gegevens achter en de juiste personen zullen jou zelf contacteren voor de verdere stappen.

U kan ook steeds contact opnemen me de dienst milieu van de Stad Landen voor extra uitleg of ondersteuning. Milieu@landen.be

Bent u wel een liefhebber van bomen en bossen maar heeft u momenteel geen tijd of zin om u met zulke dossiers bezig te houden, neem dan ook zeker contact met ons op. Eventueel kunnen wij samen bekijken of de stad Landen uw grond kan aankopen met als bedoeling deze te bebossen.