Ontdek het speelbos!

Kom het speelbos ontdekken!

Het speelbos bevindt zich op wandelafstand van het centrum. Stap via de V. Demeersmanstraat richting het industrieterrein en aan je linkerzijde vind je de toegang naar het speelbos via een wandelpad. Als je toch met de auto komt (we zien je wel liever met de fiets arriveren), parkeer deze dan veilig langs de weg!


Het speelbos aan het industrieterrein is een ontmoetingsplaats voor jong én oud waar ontdekking, fantasie, plezier en creativiteit centraal staan. In het bestaande industriebos zijn verschillende speelzones ingericht, naargelang de leeftijd van de kinderen. Er worden aanzetten tot constructies gemaakt, waarbij de kinderen zelf met takken en stokken kunnen verder bouwen en zo hun stempel drukken in het bos. Tasttafels, een boomstammenparcours, wiglo’s en nog veel meer zijn er nu al en stap voor stap creëren wij een plek waarbij fantasie en natuurbeleving elkaar versterken.

Neem ook eens een kijkje in het vernieuwende concept van het buitenklasje. Deze plaats in het bos is speciaal ontworpen voor scholen en (jeugd)verenigingen die er kunnen lesgeven, spelen of elkaar daar ontmoeten.

Het speelbos is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang . Mogen wij vragen aan alle bezoekers om respect te hebben voor dier en natuur? Bedankt om het netjes te houden, je vuilnis terug mee te nemen en zorg te dragen voor dit verrassende stukje natuurplezier.

Naast het speelbos, dat stapsgewijs nog speelelementen bij zal krijgen, wordt er in het bestaande geboortebos ook een plukbos aangelegd, waar groot en klein, jong en oud binnenkort kan kennismaken met gezonde voeding uit de natuur. Zo kan je er komen proeven van de lier, zwarte besjes, frambozen, okkernoten en nog zoveel meer. Kortom, een verrassend en waardevol stukje extra natuur.


Ontdek het speelbos en alle leuke plekjes ook op samenlanden.be

Speelbos zoekt mascotte


Wij zoeken een mascotte voor het nieuwe speelbos! De jeugddienst vraagt hiervoor de hulp aan iedereen jonger dan 18 jaar! Laat je creativiteit de vrije loop te laten en doe mee aan de wedstrijd. Alles kan en niets moet, alles wat je kan bedenken komt in aanmerking. De tekeningen en ontwerpen mogen tot 15 juni worden opgestuurd naar jeugd@landen.be.


Spelregels

  • Motiveer kort waarom jij vindt dat jouw mascotte moet verkozen worden.
  • Je bent op het moment van de wedstrijd niet ouder als 18 jaar
  • Je tekening moet ten laatste 15 juni ingezonden zijn.
  • De winnaar van de wedstrijd wordt gekozen door de jeugdraad.

Foto's en filmpjes