Nieuwe en lekkere aanplanting in het Belevingsbos

De enthousiaste leerlingen van juf Katrien en juf Lies van de Vrije Basisschool in Landen hebben al heel wat extra bomen en planten aangeplant in het Belevingsbos. Dit bos verbindt het industrieterrein en de Wingbergstraat en stond tot voor kort vooral bekend als het Industriebos. Het Belevingsbos bestaat uit een speel- en plukgedeelte.

In het speelgedeelte mogen kinderen vrij ravotten en van de paden afdwalen om plezier te maken. Verstoppertje spelen, hutten bouwen, in bomen klimmen in een leuke bosomgeving, … Dit brokje natuur nodigt gewoon uit tot spel en plezier. Hier kunnen kinderen echt kind zijn....In het bos is ook een buitenklas, wat is er leuker dan buiten les krijgen?

In het plukgedeelte staan heel wat bomen en struiken met vruchten. In de toekomst groeit hier ook wilde zoete kers, hazelaars, frambozenstruiken, rode bes, gele kornoelje, okkernoten, tamme kastanje, braambessen en krentenbomen. De vruchten van deze bomen en struiken kan je allemaal plukken, oprapen en … natuurlijk lekker opeten.

Binnenkort worden er nog toffe speeltoestellen bijgeplaatst en komt er een mooi infobord aan de ingang.

Foto's en filmpjes