Lokale Duurzame helden 2024

Wie zijn de Landense duurzame helden? Welke mensen, verenigingen, scholen of bedrijven leveren een stevige inspanning om een bijdrage aan het milieu te leveren of om bijvoorbeeld armoede, milieuverontreiniging, onveiligheid of ongelijkheid uit onze stad te helpen? Laat het ons weten voor 01 augustus! Tussen 18 en 25 september zet Landen de lokale duurzame helden in de kijker!

18 tot 25 september: week van de duurzame gemeente

Van 18 tot 25 september is het de week van de duurzame gemeente en dit zal ook in Landen niet onopgemerkt voorbij gaan. Lokaal Bestuur Landen verkreeg in 2023 samen met 6 andere Vlaamse gemeentes het SDG-pionier certificaat. Het doorliep hiervoor een traject om haar eigen organisatie en de gemeente als geheel duurzamer te maken. Maar Landen uitbouwen tot een duurzame stad lukt natuurlijk niet zonder de inwoners, verenigingen, bedrijven of scholen. Daarom zet Landen tijdens de week van 18 september de lokale duurzame helden extra in de kijker.

In 2023 werd het bedrijf Hydro Building Systems verkozen als duurzame held in Landen. Ook dit bedrijf wist het SDG-Pionier certificaat te bemachtigen. Sterker nog, het zet zich nu in om SDG-champion te worden. Ook dit jaar gaan we op zoek naar een duurzame held in Landen. Dit kan een persoon, bedrijf of vereniging zijn.

Ben jij de duurzame held die wij zoeken?

Ken jij iemand die in het dagelijks leven bijdraagt aan kwalitatief onderwijs? Of zich inzet voor de medemens of werk maakt van duurzame maatschappij, zorg draagt voor onze planeet? Dan is hij/zij ongetwijfeld een duurzame held! Of heb je weet van een vereniging, een school of bedrijf die zich inzet voor armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking?

Nomineer hen, hem, haar of het alvast tot duurzame held. Stel je kandidaat voor door een mail te sturen naar omgeving@landen.be (liefst vóór 01/08/2024).

Ben je benieuwd?