Kringwinkel PLUS op domein 't Park

De Kringwinkel Hageland opent Kringwinkel “PLUS” in Landen

Sinds 8 september 2021 kan je terecht in De Kringwinkel “PLUS” in Landen. De Kringwinkel “PLUS” is een circulair belevingscentrum. Je vindt het nieuwe concept op Domein ’t Park (ingang langs de Koningin Astridlaan). Iedereen zal er minstens tem 30 april 2022 terecht kunnen om de leukste tweedehands spulletjes op de kop te tikken, om herbruikbare goederen te schenken én nog heel wat andere circulaire momenten te beleven.

De Kringwinkel Hageland was al langer op zoek naar een locatie om een vierde Kringwinkel te openen. Om alle aangeboden herbruikbare spullen voldoende kansen op een tweede leven willen geven, was een uitbreiding van de winkelruimte noodzakelijk. Deze extra ruimte is nu gevonden in Landen. De stad zelf was al even vragende partij om samen met anderen een project rond tewerkstelling en milieu op poten te zetten. Zo ontstond het idee om een circulair belevingscentrum te openen in de loodsen van het voormalig militair domein. Domein ‘t Park is makkelijk bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de fiets of te voet als met de auto. Ideaal dus voor toekomstige kopers en gevers, maar ook voor de medewerkers. Want dankzij deze pop-up Kringwinkel wordt er lokaal tewerkstelling en opleiding geboden aan personen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt.

De Kringwinkel “PLUS” is maar liefst 1.140 m² groot en is open van maandag tem vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

De Kringwinkel “PLUS” is meer dan een winkel voor tweedehands spulletjes. Het is een circulair belevingscentrum geworden waar iedereen met goede ideeën rond het herwinnen van grondstoffen en talenten welkom is (bijv. repair café, workshop, atelier, labo,…). De Kringwinkel “PLUS” is een plek waar mensen elkaar rond mens en milieu kunnen inspireren, waar iedereen kan leren van elkaar. Voor de inrichting van de locatie werd voornamelijk gewerkt met gerecycleerde materialen en materialen die perfect terug grondstof kunnen worden na gebruik.

 

Meer info?

www.kringwinkelhageland.be.

Foto's en filmpjes