Interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag op zondag 22 mei

Agentschap Inburgering en integratie organiseert op zondag 22 mei de interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag Vlaams-Brabant. Ook de stad Landen neemt hieraan deel.

In Landen groeien verschillende soorten bomen samen, tussen alle levensbeschouwingen in de stad en over alle generaties heen.

In februari werden in De Beemden twee sequoia’s aangeplant om de verbinding tussen jong en oud te symboliseren. Om de verbinding volledig te maken wordt er op zondag 22 mei een derde sequoia geplant door vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen uit Landen.

Op 22 mei planten we samen met de vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen de “boom van verbinding” als symbool van verbinding tussen jong en oud, en verbinding tussen alle levensbeschouwelijke gemeenschappen in onze stad. We kiezen opnieuw voor een sequoia, een sterke boom met een lange levensduur die welzijn en veiligheid symboliseert.

Iedereen is welkom om 14 uur in de Beemden, tussen de grote vijver en de Rietgors.

Na het planten van de boom van verbinding starten verschillende wandelingen (tot 18 uur): naar de protestantse kerk in de Rumsdorpstraat, de katholieke Sint-Gertrudiskerk in de Kerkstraat 26, of naar het Huis van het Kind, O. Huysecomlaan 2A waar de vrijzinnig humanisten u onthalen. Elke gemeenschap stelt zich voor en gaat graag met de bezoekers in gesprek.

Vragen?

Dienst welzijn

011 67 29 15 | welzijn@landen.be