Inhaalvaccinatie

Het jij je tweede vaccinatie gemist? Vanaf nu kan je een nieuwe afspraak maken voor die tweede prik!

Je tweede dosis later krijgen dan voorzien, biedt een optimalere en veiligere bescherming dan je tweede dosis helemaal niet krijgen. De tweede dosis zorgt voor een verdere verhoging van de beschermingsgraad die de eerste dosis al biedt en zorgt er ook voor dat die bescherming langer aanhoudt. Zeker voor de bescherming tegen bepaalde virusvarianten, zoals de delta, is die tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen én te houden.

Wat moet je hiervoor doen?

  • Zoek je vaccinatiecode op. Die vind je in je uitnodigingsbrief, e-mail of MyHealthViewer.
  • Surf naar covidvaccin.doclr.be en vul hier je vaccinatiecode in.┬áJe kan nu een nieuwe afspraak maken. Vergeet die niet te bevestigen. Als je e-mailadres correct is doorgegeven, krijg je een bevestigingsmail voor je nieuwe afspraak.
  • Krijg je een foutmelding nadat je je vaccinatiecode hebt ingevuld? Zoek dan in je mailbox je eerdere bevestigingsmail voor je tweede afspraak op en klik in de mail op ‘afspraak annuleren’ en annuleer vervolgens je afspraak. Je kan nu een nieuwe afspraak maken. Vergeet die niet te bevestigen. Als je e-mailadres correct is doorgegeven krijg je een bevestigingsmail voor je nieuwe afspraak.
  • Meer info over de stappen om je afspraak voor een inhaalvaccinatie te maken lees je in deze handleiding.
  • Lukt het je niet om zelf de afspraak te verplaatsen, bel dan naar de helpdesk van je vaccinatiecentrum 011 88 03 30.