Groetjes vanuit WZC Oleyck

Update 30/09/2020: 1 bijkomende bewoner besmet met COVID-19

Er werd deze week een bijkomende besmetting geregistreerd onder de bewoners. Dit brengt het totaal aantal besmettingen in de afgelopen 2 weken op 4 bewoners. De afspraken vermeld in de update van 21 september blijven behouden. 

Update 21/09/2020: 1 bijkomende bewoner besmet met COVID-19

Alle bewoners van woongroep Pepijn (2e verdiep) werden de afgelopen dagen getest. Daaruit bleek dat een derde bewoner besmet is met het coronavirus. De toestand van alle besmette bewoners is stabiel. 

De bewoners van woongroep Pepijn blijven de volgende dagen nog op hun kamer. Bezoek kan op het gelijkvloers na afspraak. 

De persoonlijke was van de bewoners van woongroep Pepijn kan worden opgehaald in de inkomhal, volgens het weekschema dat van toepassing was voor de versoepelingen van 7 september. De persoonlijke was van besmette bewoners wordt veiligheidshalve meegegeven aan de wasserij. 

De bewoners van woongroep De Longa en van de assistentiewoningen Residentie de Beemden blijven gescheiden van de bewoners van woongroep Pepijn. Voor deze bewoners zijn er geen aanpassingen. Bewoners van De Longa kunnen dus bezoek blijven ontvangen zoals voorheen. 

We blijven de algemene situatie binnen de woongroepen en de individuele bewoners goed opvolgen. We garanderen dat we alles in het werk stellen om de bewoners met de beste zorgen te omringen.

Update 18/09/2020: 1 personeelslid en 2 bewoners besmet met C0VID-19

Naar aanleiding van de besmetting van een medewerker van woongroep Pepijn (2de verdiep) op 15 september werden de bewoners die nauw contact hadden met deze medewerker en een aantal medewerkers getest. Daaruit blijkt dat 2 bewoners en 1 bijkomend personeelslid van woongroep Pepijn besmet zijn met het coronavirus. Deze mensen vertonen geen ziektesymptomen. De besmette bewoners en hun familieleden werden individueel geïnformeerd.

Vanwege deze bijkomende besmettingen zullen nu alle medewerkers en bewoners van woongroep Pepijn getest worden. De resultaten hiervan verwachten wij op 21 september.

Hoewel bezoek in deze situatie niet aangeraden wordt, willen we het niet volledig uitsluiten. In het weekend is bezoek voor de bewoners van woongroep Pepijn niet mogelijk. Bezoek kan wel op weekdagen overdag plaatsvinden op het gelijkvloers. Familieleden kunnen indien gewenst een afspraak maken via het onthaal. 

De directie, het bestuur en de CRA volgen de situatie nauwgezet op en garanderen dat alles in het werk wordt gesteld om de bewoners met de gepaste zorg te omringen. Familieleden van de bewoners kunnen met hun vragen en bezorgdheden steeds bij ons terecht. Dit kan telefonisch of via mail.

Bezoek is terug mogelijk in woonzorgcentrum Oleyck. Bezoekers dienen hiervoor wel de regels te volgen die in het intern bezoekersreglement zijn opgenomen.

Ook de bewoners van de assistentiewoningen in Residentie De Beemden maken het nog steeds goed. Uiteraard missen ze de gezellige momenten en groepsactiviteiten, maar gezondheid primeert! Aan bezoekers wordt gevraagd om het bezoekersregister in de inkomhal in te vullen.