Groetjes vanuit WZC Oleyck

Update

10/05/2021: uitbreiding contacten voor bezoek

Gezien de hoge vaccinatiegraad van zowel bewoners als medewerkers in WZC Oleyck, werd het aantal contacten voor bezoek sinds 8 mei uitgebreid. De nieuwe regels kan u terugvinden onder 'Bezoek'. 

Nu de inentingscampagne in WZC Oleyck achter de rug is, kunnen de bewoners en het zorgteam met hernieuwde moed uitkijken naar het einde van de coronacrisis. Uiteraard geeft de vaccinatiecampagne ons geen vrijgeleide om alle teugels los te laten en moet bezoek nog steeds volgens strikte regels gebeuren. Maar we durven weer dromen van een tijd dat knuffelen weer zorgeloos kan. 

Dankzij de voortdurende inzet van een schitterend team en de goede opvolging van de regels door de familie, kunnen we dit virus onder controle houden. Dit vergt heel wat inspanningen van iedereen, dus een welgemeende dank u aan iedereen om dit al zo lang vol te houden! 

Bezoek

Naast de 2 nauwe contacten, kunnen de bewoners nu ook 3 bijkomende bezoekers ontvangen. Elke bewoner kan in totaal dus 5 bezoekers ontvangen. Bewoners worden niet geïsoleerd na bezoek. Er gelden verschillende regels voor nauwe contacten en bijkomende contacten: 

Richtlijnen voor 2 nauwe contacten:

  • bezoek is onbeperkt in tijd
  • het dragen van een mondmasker en het behouden van afstand blijft aangewezen
  • beide nauwe contacten kunnen samen aanwezig zijn als ze tot hetzelfde huishouden behoren

Richtlijnen voor 3 bijkomende bezoekers:

  • bezoek is beperkt in tijd (Richtlijn: ca. 1 uur)
  • het dragen van een mondmasker en het behouden van afstand is verplicht
  • er komt slechts 1 bezoeker tegelijk op bezoek

Alle bezoekers moeten vooraf doorgegeven worden aan het onthaal en kunnen om de 14 dagen wisselen. Voor de veiligheid van zowel bewoners, bezoekers als medewerkers is het aan te raden om het bezoek zo veel mogelijk te spreiden.

Bezoek in openlucht blijft uiteraard de beste optie. Daar gelden de algemene coronamaatregelen. Kinderen jonger dan 12 jaar komen alleen in openlucht op bezoek.

Een extern familiebezoek bij de nauwe contacten thuis kan na afspraak aan het onthaal. Enkel de personen die tot hetzelfde huishouden behoren, mogen aanwezig zijn tijdens het bezoek. 

De belangrijkste bezoekersregels kan u in de bijlagen onderaan deze pagina terugvinden. 

De bewoners van de assistentiewoningen in Residentie De Beemden maken het nog steeds goed. Uiteraard missen ze de gezellige momenten en groepsactiviteiten, maar gezondheid primeert! Aan bezoekers wordt gevraagd om het bezoekersregister in de inkomhal in te vullen.