Groetjes vanuit WZC Oleyck

Beperkt bezoek is terug mogelijk in woonzorgcentrum Oleyck. Bezoekers dienen hiervoor wel de regels te volgen die in het intern bezoekersreglement zijn opgenomen.

Alle kleine attenties om de dag van onze bewoners en personeel op te fleuren zijn welkom! Een kaartje, brief of tekening kan hen al ontzettend veel deugd doen. Je kan deze achterlaten in de inkomsas van het woonzorgcentrum of opsturen per post.

Het woonzorgcentrum is nog steeds coronavrij. We blijven natuurlijk 100% inzetten op preventie en volgen de gezondheid van onze medewerkers en bewoners nauwgezet op. Bewoners die zich niet goed voelen en nieuwe bewoners worden steeds getest op Covid-19. Ook de basismaatregelen zoals het dragen van een chirurgisch mondmasker door het personeel en bijzondere aandacht voor handhygiëne blijven van toepassing. Samen met de coördinerend en raadgevende arts van ons woonzorgcentrum werden strikte procedures uitgewerkt om besmettingen te voorkomen. Deze worden door het personeel goed opgevolgd.

Tijdens de hele coronaperiode werd maximaal ingezet op het welbevinden van de bewoners. Dankzij bijkomende personeelsinzet kunnen er dagelijks meerdere activiteiten per afdeling doorgaan. De bewoners kijken steeds uit naar deze leuke momenten. Daarnaast wordt er ook regelmatig gewandeld met de bewoners in de mooie omgeving van ons woonzorgcentrum. Onze personeelsleden doen hun uiterste best om de senioren de beste zorgen te geven en hen als surrogaatfamilie te ondersteunen.

Het is dan ook aangenaam vertoeven op de afdelingen en de sfeer zit goed. Lekker eten en drinken hoort daar uiteraard ook bij! Zo stond er onlangs een heerlijke pannenkoekennamiddag op het programma met pannenkoeken die we kregen van een plaatselijke taverne. Samen met de bewoners werden er (coronaproof) heerlijke versnaperingen gemaakt. Uiteraard blijft onze vaste keukenploeg ons ook verwennen.

Met een lekkere sangria en zomerse temperaturen heerste er een zuiderse vakantiesfeer. Maar tijdens deze warme dagen wordt er extra aandacht besteed aan voldoende drinken van water, siropen en smoothies met vers fruit. We zetten de zomer verder met een staycation op de Oscar Huysecomlaan. Toch zal het zomerprogramma dat ons team heeft opgesteld de bewoners het gevoel geven dat ze een rondreis maken in Europa. 

Dankzij het mooie weer heeft het bezoek de laatste weken voornamelijk plaatsgevonden op ons binnenplein. Voor velen was dit een aangenaam weerzien met hun kleinkinderen. Ook contacten via telefoon, Skype en Whatsapp zijn nog mogelijk. Deze contacten met de buitenwereld zijn altijd waardevolle momenten voor onze bewoners. 

We willen de familieleden danken voor hun begrip en steun. Uiteraard verlangt iedereen er naar om een dikke knuffel te geven aan zijn familie, maar iedereen begrijpt dat veiligheid eerst komt en dat we met de nodige voorzichtigheid het bezoek moeten regelen. Als iedereen de regels in het bezoekersreglement respecteert, kunnen we familie en bewoners maximaal beschermen. Bedankt aan iedereen voor het begrip, geduld en vertrouwen dat jullie in ons hebben! 

Praktische afspraken was & boodschappen:

De regeling voor het brengen en ophalen van de bewonerswas en voor het brengen van boodschappen werkt als volgt:

  • Enkel op weekdagen tussen 14 en 16 uur kan je proper linnen achterlaten in de inkomsas met vermelding van naam + kamernummer
  • Enkel op weekdagen tussen 14 en 16 uur kan je goederen deponeren in de box in de inkomsas met vermelding van naam + kamernummer
  • Vuil linnen kan je ophalen in de inkomsas na afspraak via het onthaal op het nummer 011 88 02 10, en dit enkel op weekdagen tussen 14 en 16 uur.

Beperk dit tot maximaal 1 dag per week op een vaste dag. Alle mantelzorgers en familieleden hebben hiervoor een attest van essentiële verplaatsing gekregen. 

Praktische afspraken contact:

  • Bezoek in het woonzorgcentrum is enkel mogelijk volgens strikte voorwaarden. Deze kan je nalezen in het bezoekersreglement onderaan deze pagina.
  • Familieleden van onze bewoners kunnen telefonisch contact opnemen met het woonzorgcentrum. 
  • Ook skypen is mogelijk. Om de dagelijkse zorg en werking niet in het gedrang te brengen, willen we wel vragen om dit te beperken tot 1 keer per week. Je kan een afspraak aanvragen via het WZC-onthaal door een mailtje te sturen naar oleyck@ocmw.landen.be (vergeet niet je naam, telefoonnummer en het mailadres te vermelden waarop je gecontacteerd kan worden). Het personeel bekijkt op welk moment dit het best past.
  • Filmpjes en foto's doorsturen gebeurt via WhatsApp.

Ook de bewoners van de assistentiewoningen in Residentie De Beemden maken het nog steeds goed. Uiteraard missen ze de gezellige momenten en groepsactiviteiten, maar gezondheid primeert! Aan bezoekers wordt gevraagd om het bezoekersregister in de inkomhal in te vullen.