Groetjes vanuit WZC Oleyck

Update

26/02/2021: versoepeling bezoekersregels op 1 maart

Gezien de hoge vaccinatiegraad van zowel bewoners als medewerkers in WZC Oleyck, zijn er vanaf 1 maart enkele voorzichtige versoepelingen mogelijk. De nieuwe regels kan u terugvinden onder 'Bezoek'. 

15/02/2021: bezoekersregeling versoepeld

Na enkele weken van verstrengde maatregelen voor bezoek, is sinds 11 februari weer de 'gewone' coronabezoekersregeling van kracht. Ook de was kan weer op de bewonerskamer zelf opgehaald worden. 

Nu de inentingscampagne in WZC Oleyck achter de rug is, kunnen de bewoners en het zorgteam met hernieuwde moed uitkijken naar het einde van de coronacrisis. Uiteraard geeft de vaccinatiecampagne ons geen vrijgeleide om alle teugels los te laten en moet bezoek nog steeds volgens strikte regels gebeuren. Maar we durven weer dromen van een tijd dat knuffelen weer zorgeloos kan. 

Dankzij de voortdurende inzet van een schitterend team en de goede opvolging van de regels door de familie, kunnen we dit virus onder controle houden. Dit vergt heel wat inspanningen van iedereen, dus een welgemeende dank u aan iedereen om dit al zo lang vol te houden! 

Bezoek

In WZC Oleyck mogen bewoners 2 wisselende bezoekers ontvangen. Er is maar 1 bezoeker tegelijk toegelaten. Het wisselen van beide bezoekers gebeurt om de 14 dagen en op vaste tijdstippen. Geregistreerde bezoekers en wijzigingen worden doorgegeven aan het onthaal.

Fysiek contact tussen een bezoeker en een bewoner kan voor bewoners die kiezen voor de familiebubbel. Zij blijven op de bewonerskamer.

Richtlijn voor de duur van het bezoek is 1 uur.

Bezoek bij familie is mogelijk volgens de regelgeving in de algemene bevolking. De bewoner kan dus enkel op bezoek gaan bij een geregistreerd contactpersoon. Na het familiebezoek blijft de bewoner 7 dagen op de bewonerskamer.

Wandelen op het domein van de woonzorgcampus is mogelijk met maximaal 4 personen tegelijk. Enkel de geregistreerde bezoeker mag de bewoner ophalen in de bewonerskamer. Tijdens een wandeling kunnen 2 bijkomende bezoekers de bewoner vanop afstand én mits het dragen van een mondmasker ontmoeten. Voor de bewoners worden er mondmaskers voorzien in de inkomhal.

Voor de veiligheid van zowel bewoners, bezoekers als medewerkers is het aan te raden om het bezoek zo veel mogelijk te spreiden.

De belangrijkste bezoekersregels kan u in de bijlagen onderaan deze pagina terugvinden. 

De bewoners van de assistentiewoningen in Residentie De Beemden maken het nog steeds goed. Uiteraard missen ze de gezellige momenten en groepsactiviteiten, maar gezondheid primeert! Aan bezoekers wordt gevraagd om het bezoekersregister in de inkomhal in te vullen.