Grijs-uit-groen-in

De voorbije jaren zijn we getuige geweest van de dramatische gevolgen van de klimaatopwarming. De drogere en warmere zomers en de nattere winters zorgen voor schadelijke effecten voor onze gezondheid, veiligheid, natuur en economie.

Door nutteloze verharding weg te halen en deze ruimte opnieuw in te richten met groen of waterdoorlatende materialen, kunnen we bijdragen tot een leefbaardere omgeving met:

  • Verhoogde waterinfiltratie;
  • Minder droogte;
  • Meer bescherming tegen wateroverlast;
  • Verkoeling in de zomer;
  • Betere luchtkwaliteit;
  • Meer groen en biodiversiteit.

Onze stad wil burgers, bedrijven en verenigingen stimuleren om op hun eigen grond te ontharden. Daarom doen wij samen met andere steden en gemeenten mee aan het samenaankoopsproject “Grijs uit, groen in” van Interleuven.

Hier wordt er een gezamenlijke prijsvraag georganisseerd om één (of meerdere) (tuin)aannemers aan te stellen, die bij particulieren, bedrijven en verenigingen onthardingswerken kunnen uitvoeren, op een professionele manier en een voordelige prijs.

Wens je jouw oprit, terras, tuin of andere oppervlakte te ontharden en weet je nog niet hoe?

Dan is dit project misschien iets voor jou!

Jouw interesse voor deze samenaankoop kan je aangeven door dit inschrijvingsformulier in te vullen.

Het invullen van het formulier verbindt je niet tot een contract. Indien je niet beschikt over internet of je nog vragen hebt over het project, neem dan contact op met de dienst Omgeving of met Interleuven:

Aansluiten bij deze samenaankoop zal mogelijk zijn vanaf zomer 2023 tot eind 2024.