Geocache

Sportregio Getevallei wijst de weg naar Geocache

#sportersbelevenmeer

In de sportregio Getevallei kun je op zoek naar geocaches. Sportregio Getevallei bestaat uit volgende steden en gemeenten: Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen, Zoutleeuw.

De organisator verstopt een waterdichte doos of ‘cache’ ergens in de natuur en laat de exacte gps-co√∂rdinaten achter op een website, in dit geval op www.geocaching.com. Iedereen kan op eigen houtje op zoek naar de verschillende caches in een gebied, met onderweg allerlei ervaringen. Bevindingen over de zoektocht noteer je samen met naam en datum in het logboek dat in de doos zit. Nu ligt er (althans van de sportregio) slechts één cache per deelgemeente. In 2022 komt er nog eentje en 2023 nog een.¬†

In principe ga je op zoek met heel het gezin. Bij elke cache krijg je een indicatie van de moeilijkheidsgraad van het terrein en hoe goed het doosje verstopt is. Sommige caches zijn gemakkelijk te vinden, andere pas na een kilometerslange wandeltocht. In elk geval heb je een smartphone nodig. Elke cache, maar ook de omgeving, moet in oorspronkelijke vorm achterblijven. Klaar voor volgende speurders!