Fietsveiligheidscampagne

Campagne fietsveiligheid: deel 2

Op 22 maart werd het startschot gegeven van een grote fietsveiligheidscampagne, een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) waar we op intekenden. Want in Landen wordt er heel wat afgefietst. Zeker het voorbije jaar viel dat meer dan ooit op. En dat willen we warm blijven aanmoedigen! Want fietsen levert alleen maar voordelen op.

In het voorjaar werden verschillende boodschappen in het straatbeeld gebracht.

We verspreidden positieve boodschappen waarin fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar.

Met de verandering van het zomer- naar het winteruur willen wij ons speciaal richten naar de fietsers. Wij bedanken de fietsers die steeds hun licht aanzetten als het donker is.

Als fietser kan je je eigen veiligheid een pak verhogen door zichtbaar te zijn: dus niet alleen lichten , maar draag ook fluo.

Een fietshelm mag uiteraard ook niet ontbreken. Deze kan je leven redden bij een val! Bovendien zijn er nu veel helmen met lichten in verwerkt. Niet alleen stoer, maar ook super veilig!

Concreet zal je nu blauwe borden met de boodschap 'bedankt fietser dat je je licht aanzet als het donker is' onze stad zien