Fair Trade Gemeente

Landen is een Fair Trade gemeente!

Fair Trade Gemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Door middel van zes criteria spelen we in op de vraag naar en het aanbod van eerlijke en lokale, duurzame producten. Op die manier maken we mensen in heel Vlaanderen warm voor het verhaal achter Fair Trade en lokale, duurzame producten. Op naar meer eerlijke en duurzame consumptie!

Elk jaar doet stad Landen een actie waarbij Fair Trade in de aandacht wordt gezet. Wil je graag meewerken aan zo'n actie en/ of meedenken over onze Fairtradegemeente? Dan nodigen we je graag uit op onze werkgroep!

 

De Landense gemeenteraad keurde op 27 oktober 2009 een resolutie inzake Fairtrade goed. Hiermee engageert het stadsbestuur zich om de titel van Fairtrade gemeente te behalen. Hiervoor moeten wij voldoen aan volgende criteria:

  • Lokaal bestuur overtuigen
  • Winkels en horeca bieden Fairtrade producten aan
  • Scholen, bedrijven en organisaties gebruiken Fairtrade producten
  • Media aandacht op lokaal/regionaal niveau
  • Trekkersgroep
  • Op lokaal vlak duurzame voeding promoten.

Landen toont haar solidariteit met het Zuiden en levert haar steentje bij tot een eerlijk economisch systeem. Het stadsbestuur wil, in samenwerking met de trekkersgroep, duurzaamheid en eerlijke handel promoten.

Voor wie?

Wil u graag lid worden van deze trekkersgroep en meedenken over mogelijke acties en projecten? Fijn! Neem dan zeker contact op met ons!