Ensor speurtocht

Speurders gezocht voor het grote Ensor-mysterie

75 jaar geleden stierf de beroemde Belgische schilder James Ensor. 2024 is uitgeroepen tot het Ensorjaar en dat wil de cultuurdienst niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Tijdens de zomervakantie kan je met het hele gezin een kinderzoektocht bewandelen in het thema van deze befaamde kunstenaar. Een unieke kans om op een ludieke en interactieve manier kennis te maken met de boeiende wereld van James Ensor.

De zoektocht

Wereldwijd werden schilderijen van James Ensor gestolen en vervangen door vervalsingen! Na onderzoek blijkt dat er vier vervalsers zijn. We hebben jouw hulp nodig om het mysterie uit te pluizen. Sommige vervalsers voegden iets toe aan het schilderij, anderen vergaten iets te schilderen of verplaatsten elementen. Aan jullie om te ontrafelen wie welke fouten heeft gemaakt.

De zoektocht vertrekt aan de cultuurdienst op domein ’t Park, Hannuitsesteenweg 80. Kom tijdens de openingsuren jouw speurboekje afhalen op de cultuurdienst en vertrek samen met jouw familie op speurtocht. Tijdens deze spannende ontdekkingstocht leer je fascinerende feiten en weetjes over de meesterlijke James Ensor en ontdek je wat de vervalsers hebben aangericht.

Info: cultuur@landen.be | 011 88 03 16