Eerste steenlegging nieuwe kinderdagverblijf

Gepubliceerd op vrijdag 31 augustus 2018 8.30 u.
Op 30 augustus werd de eerste 'steen' van het nieuwe stedelijke kinderdagverblijf officieel gelegd aan de O. Huysecomlaan.

Om de lange wachttijden te beperken en tegemoet te kunnen komen aan de stijgende vraag naar kinderopvang werd er in begin van deze legislatuur beslist een nieuw en groter stedelijk kinderdagverblijf te bouwen. Zo kan de capaciteit van het kinderdagverblijf quasi verdubbelen, van 54 naar 96 opvangplaatsen.

De site van het Woonzorgcentrum Oleyck werd gekozen als locatie voor de uitbouw van een welzijnscampus die jong en oud samenbrengt. Onderzoek wijst immers uit dat interactie met kinderen een goede remedie is tegen vereenzaming van de ouderen die in een serviceflat of woonzorgcentrum verblijven.

In het nieuwe gebouw zal ook de dienst Welzijn en het Huis van het kind gehuisvest worden. De fysieke aanwezigheid van het consultatiebureau ‘Kind & Gezin’ en de dienst Welzijn in het kinderdagverblijf zorgt voor een nauwere samenwerking met de artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers.

Vorig jaar werden de plannen goedgekeurd en de aannemer aangesteld. Ondertussen is de personeelsparking aangelegd, staan de fundamenten staan en is de ruwbouw van de benedenverdieping zo goed als klaar.