Een evenement organiseren in het coronatijdperk

Bij de organisatie van evenement komt veel meer kijken dan je op het eerste zicht denkt. Het is dus belangrijk goed na te denken wat je wil doen en of het haalbaar is. Zeker in het coronatijdperk is dit niet eenvoudig.

Wat, op welke manier en voor hoeveel personen mag ik iets organiseren?

Maatregelen van zaterdag 20 november 2021 tot vrijdag 28 januari 2022.

  • Kinderen vanaf 10 jaar moeten een mondmasker dragen, tot nu was dat vanaf 12 jaar.
  • Verplichte controle van het Covid Safe Ticket (CST): nu ook voor musea en bezoekerscentra en voor alle indoor pret- en thema-attracties. Belangrijk: de mondmaskerplicht blijft ook op die plaatsen gelden! Het is dus geen of-of verhaal, maar een en-en verhaal.
  • Bij publieke evenementen: CST verplicht voor activiteiten vanaf 50 personen (binnen) en vanaf 100 personen (buiten). Het mondmasker is altijd verplicht op alle publieke evenementen, ongeacht het aantal aanwezigen en ongeacht of er CST-controle is of niet.
  • Voor privé bijeenkomsten kan ook een CST-controle gebeuren vanaf 50 personen binnen of 100 personen buiten. Ook dan blijft het dragen van een mondmasker verplicht.

CST: Het Covid Safe Ticket is een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente negatieve PCR-test of van een herstelcertificaat. Het Ticket geeft toegang geeft tot bijvoorbeeld evenementen, horeca, musea, ...

Discotheken en dancings die geen verplichte mondmaskerdracht willen toepassen, moeten hun bezoekers verplichten het Covid Safe Ticket te combineren met een zelftest ter plaatse. Dus Covid Safe Ticket + zelftest.

Via deze link kom je op de meest actuele versie van de geldende sectorprotocollen: www.info-coronavirus.be/nl/protocollen of via deze FAQ.

Wanneer moet ik een vergunning voor mijn evenement aan de stad Landen vragen ?

Alle openbare evenementen moeten altijd gemeld of aangevraagd worden aan de stad Landen. 8 weken voor het evenement plaatsvindt moeten de documenten verzonden worden aan evenementen@landen.be