Aangepaste dienstverlening bibliotheek (coronaproof)

Sinds 19 mei is de bib terug open, met de nodige voorzorgsmaatregelen op het vlak van veiligheid. De afhaaldienst voor boeken, strips en dvd’s blijft nog even behouden voor mensen die liever niet de bib in komen. 

Hoe werkt de afhaaldienst?

Raadpleeg onze online catalogus op www.bidoc.be/landen. Je kan max. 1 keer per week max. 5 bibliotheekmaterialen aanvragen, die in de catalogus aangeduid staan als aanwezig.

Neem contact op met de bibliotheek om de gewenste materialen aan te vragen. Dit kan telefonisch op het nummer 011 88 79 06 (alle werkdagen bereikbaar tussen 9 en 16 uur) of door een mailtje te sturen naar bibliotheek@landen.be

De aangevraagde materialen worden vervolgens door een bibliotheekmedewerker klaargemaakt voor afhaling, waarna je telefonisch of per mail verwittigd wordt van een exact tijdstip waarop je je pakketje kan komen afhalen in de hal van de bibliotheek.

Wanneer je een nieuw pakketje komt afhalen, kan je het uitgeleende materiaal terug indienen.

Welke veiligheidsmaatregelen hebben we genomen in de bib?

Er worden maximum 15 bezoekers tegelijk toegelaten, en dit voor maximum een half uur. Per gezin wordt maximaal 1 volwassene en 1 kind toegelaten. Een mondmasker dragen in de bib is verplicht voor al wie 12 jaar en ouder is.

Er worden ontsmettingsmaterialen voorzien aan de ingang en aan de 2 zelfbedieningsbalies.

Er is een te volgen route aangegeven en er mag geen gebruik gemaakt worden van de publieke computers en de leesruimte.

Het innemen van boeken wordt strikt gescheiden van het uitlenen: één balie dient uitsluitend voor inname, een andere voor uitlenen. De ruimte aan de balies wordt vergroot zodat bezoekers de nodige afstand van elkaar kunnen bewaren. 

De ingeleverde boeken worden drie dagen in quarantaine gehouden voordat ze terug in het rek gezet worden.