Centraal aanmeldingssysteem basisonderwijs

De inschrijvingsprocedure voor het basisonderwijs in Landen wijzigt grondig voor het schooljaar 2024-2025. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen en eerlijk worden ingeschreven, hebben de basisscholen in Landen unaniem besloten om over te stappen naar een online aanmeldingssysteem en deel te nemen aan het bestaande aanmeldingssysteem van het Lokaal Overlegplatform (LOP) Tienen. Dit initiatief omvat niet alleen Landen, maar ook de steden Tienen, Zoutleeuw en de gemeente Hoegaarden.

Gaat jouw kind voor het eerst naar school? Zoek je een nieuwe school voor jouw kind?

  • Tussen 27 februari en 19 maart 2024: ga naar naarschoolintienen.be en meld je kind aan
  • Op 15 april 2024 krijg je een mail en/of brief over de school waar je mag inschrijven
  • Tussen 22 april en 13 mei 2024: maak een afspraak met de school en schrijf je kind in
  • Ben je vergeten aan te melden of was je te laat om aan te melden? Vanaf 23 mei 2024 kan je vrij inschrijven in de scholen waar nog plaats is.

Gedetailleerde informatie over de nieuwe aanmeldings- en inschrijvingsprocedure zal beschikbaar op www.naarschoolintienen.be in de loop van januari of februari 2024

Infosessie: digitaal of infoavond

Er zal uitleg worden gegeven over het aanmeldproces. Je kan kiezen om deze digitaal te volgen of op de infoavond. Er zal steeds dezelfde uitleg gegeven worden.

  • Informatieavond in Villa Domein ’t Park Hannuitsesteenweg 80, 3400 Landen
    Woensdag 21 februari 2024 om 18 uur
  • Digitale Infosessie:
    Maandag 26 februari 2024, voorafgaand aan de aanmeldingsperiode. Deze sessie begint om 19.30 uur en kan worden gevolgd via https://www.naarschoolintienen.be/basisonderwijs/website/

Heb je hulp nodig bij de inschrijving?

Neem dan contact op met welzijn@landen.be of bel naar 011 67 29 15.