Blauwe zone

Een deel van de binnenstad is blauwe zone (= parkeren met beperkte tijd van 9 tot 18 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen). U kan er gedurende twee uren ongestoord en gratis parkeren als u de blauwe parkeerschijf gebruikt. Als u de blauwe parkeerschijf niet of niet correct gebruikt, kiest u automatisch voor het halve dagbiljet van 15 euro, uitgereikt door de parkeerwachter.


In de buurt van het sportterrein (Interleuvenlaan, Sportlaan, Roefferdingeplein en Karlomanlaan) kan u uitzonderlijk maximum vier uren parkeren als u de blauwe parkeerschijf gebruikt. Zo kunnen de bezoekers van de sportinfrastructuur ook in deze straten parkeren. 


De blauwe zone geldt in volgende straten:Stationsstraat, Marktplein, Betsesteeg, een gedeelte van de Hannuitsesteenweg tot Kan. Schoolslaan, Watertorenstraat, (tussen J. Ectorsstraat en Stationsstraat), Pepijnstraat, Grumstraat, Ernest Pitonlaan, J. Van Boendaelelaan, E.Moyaertslaan, Filips de Goedelaan, Charley Belotlaan, Postlaan, J. Ectorsstraat, Stationsplein (op de daarvoor voorziene plaatsen blauwe zone), Gendarmerieplein, Bondgenotenlaan, Brugstraat (voor en achter het centraal station van Landen), Allendelaan, Kan. Schoolslaan (uitgezonderd het plein tegenover de St.-Norbertuskerk), Smeesterstraat, Kan. Van Beygaerdenlaan en vanaf 1/08/2020 Grootveldstraat (uitgezonderd de parking thv de Kapelaan P.P. Rubensplein). 

Hier vindt u een overzicht van de blauwe zone en de vrije parkeerplaatsen.

Hier vindt u een overzicht van de wandelafstanden vanaf de randparkings tot in het centrum.

Wie in de blauwe zone woont, kan een bewonerskaart aanvragen!

Procedure

Heb je vragen over je parkeerretributie, neem dan contact op met APCOA PARKING Belgium nv

APCOA PARKING Belgium nv
Terbekehofdreef 64
2610 WILRIJK
03 216 70 18
landen@apcoa.be