Blauwe zone

Een deel van de binnenstad is blauwe zone (= parkeren met beperkte tijd van 9 tot 18 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen). U kan er gedurende twee uren ongestoord en gratis parkeren als u de blauwe parkeerschijf gebruikt. Als u de blauwe parkeerschijf niet of niet correct gebruikt, kiest u automatisch voor het halve dagbiljet van 15 euro, uitgereikt door de parkeerwachter.


In de buurt van het sportterrein (Interleuvenlaan, Sportlaan, Roefferdingeplein en Karlomanlaan) kan u uitzonderlijk maximum vier uren parkeren als u de blauwe parkeerschijf gebruikt. Zo kunnen de bezoekers van de sportinfrastructuur ook in deze straten parkeren. 


De blauwe zone geldt in volgende straten:Stationsstraat, Marktplein, Betsesteeg, een gedeelte van de Hannuitsesteenweg tot Kan. Schoolslaan, Watertorenstraat, (tussen J. Ectorsstraat en Stationsstraat), Pepijnstraat, Grumstraat, Ernest Pitonlaan, J. Van Boendaelelaan, E.Moyaertslaan, Filips de Goedelaan, Charley Belotlaan, Postlaan, J. Ectorsstraat, Stationsplein (op de daarvoor voorziene plaatsen blauwe zone), Gendarmerieplein, Bondgenotenlaan, Brugstraat (voor en achter het centraal station van Landen), Allendelaan, Kan. Schoolslaan (uitgezonderd het plein tegenover de St.-Norbertuskerk), Smeesterstraat, Kan. Van Beygaerdenlaan en Grootveldstraat (uitgezonderd de parking thv de Kapelaan P.P. Rubensplein). 

Hier vindt u een overzicht van de blauwe zone en de vrije parkeerplaatsen.

Hier vindt u een overzicht van de wandelafstanden vanaf de randparkings tot in het centrum.

Wie in de blauwe zone woont, kan een bewonerskaart aanvragen!

Voorwaarden

Hoe gebruik ik mijn blauwe parkeerschijf?

In de blauwe zone van Landen moet de schijf gebruikt worden van maandag tot en met zaterdag van 9 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds.

Je stelt de geldige parkeerschijf in op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Dat streepje kan dus een half uur of een volledig uur aanduiden. Vanaf het aangeduide streepje heb je 2 uur parkeertijd, maar de gemeente kan door onderborden deze tijd langer of korter maken.

Bijvoorbeeld:

  •  Je komt aan om 9.15 uur. Je moet je schijf instellen op “uur van aankomst” 9.30 uur en mag parkeren tot 11.30 uur.
  •  Je komt aan om 12.55 uur. Je moet je parkeerschijf instellen op 13 uur en je mag parkeren tot 15 uur.

Niet iedereen moet de parkeerschijf gebruiken. Volgende categorieën zijn vrijgesteld:

  • alle voertuigen die geen auto’s zijn (motorfietsen);
  • voertuigen die bestuurd worden door een persoon met een handicap die de speciale parkeerkaart voor mindervaliden plaatsen;
  • bewoners die een correcte bewonerskaart hebben als de signalisatie duidelijk vermeldt: “uitgezonderd bewoners”.

Procedure

Heb je vragen over je parkeerretributie, neem dan contact op met APCOA PARKING Belgium nv

APCOA PARKING Belgium nv
Terbekehofdreef 64
2610 WILRIJK
03 216 70 18
landen@apcoa.be