Bewegen op verwijzing

Bewegen op verwijzing in tijden van Corona

Blijven bewegen is nu de boodschap. Maar dat is niet voor iedereen zo evident. Schakel de hulp in van een Bewegen op Verwijzing-coach, die helpt je aan een beweegplan op maat via telefoon of virtual call. Een verwijsbrief van de huisarts is tijdelijk niet nodig. Contacteer de coach in jouw regio, voor Landen is dit An Ferket. Meer info op:https://www.gezondleven.be/projecten/bewegen-op-verwijzing/bov-coaches/

Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw zijn samen gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners die te weinig bewegen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

‘Bewegen Op Verwijzing’ zet de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico aan het bewegen. Huisdokters verwijzen patiënten door naar een coach die een beweegplan op maat samenstelt: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding. Het is de bedoeling dat de deelnemers nadien hun weg naar een actiever leven zelfstandig kan verderzetten.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting.

Bewegen Op Verwijzing in Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw

In deze deelnemende gemeenten staan drie coaches paraat die overtuigd zijn van het project en gemotiveerd om mensen in beweging te zetten.

  • Helena ( Tienen, Hoegaarden en Boutersem),
  • Beeleke ( Tienen) en
  • An (Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw. 

Voordelen van bewegen

De voordelen van bewegen zijn al meer dan eens bewezen: het is goed voor je gezondheid, je voelt je beter in je vel, je komt vaker buiten en je hebt meer sociaal contact. De verwijsbrief van de huisarts is dat duwtje in de rug dat velen nodig hebben om te starten en de begeleiding maakt dat patiënten het volhouden.

 

www.bewegenopverwijzing.be

SMS “bewegen” naar An: 0487/ 281 757 en ze zal u contacteren voor verdere afspraken.