Betalend parkeren stationsparking

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2019 8 u.
NMBS voert vanaf begin september 2019 betalend parkeren in aan de stations van Tienen en Landen.

NMBS voert vanaf begin september 2019 betalend parkeren in aan de stations van Tienen en Landen. Deze beslissing werd genomen in overleg met de lokale besturen, die daarover de afgelopen maanden meerdere keren door NMBS zijn geconsulteerd.

NMBS wil de stations van Tienen en Landen verder uitbouwen tot een mobiliteitsknooppunt, waar reizigers eenvoudig kunnen overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere. Goede parkeervoorzieningen zijn daarvoor essentieel. Beide stationsparkings zijn momenteel echter overzadigd. Door er een betalende toegangscontrole met slagbomen in te voeren hebben treinreizigers de mogelijkheid op een gegarandeerde parkeerplaats. Daarvoor genieten ze bovendien van een voordeeltarief. De parkeerabonnementen voor Tienen en Landen zijn vanaf augustus te koop via de ticketautomaten of aan de loketten.

Anderzijds stimuleert dit de reizigers om indien mogelijk zoveel mogelijk gebruik te maken van andere vervoersmiddelen dan de wagen om van en naar het station te gaan. Zowel in Tienen als in Landen breidt NMBS daarom nog voor september de fietsenstallingen uit.

Tarieven betaalparking Landen