i-mens

Info

Je beste voorbereiding op je bevalling én daarna

Een eerste kindje, een nieuw inspirerend, intens en liefdevol hoofdstuk breekt aan. Je doet alles voor een eerste keer en het is volkomen normaal dat je je heel vaak de vraag zult stellen 'doe ik het goed'. Voor iedere ouder is de prenatale periode immers een zoektocht. De vroedvrouwen helpen je graag bij je thuis of in groep.

Prenatale begeleiding of zwangerschapsopvolging

Een vroedvrouw kan de zwangerschap medisch opvolgen. Deze prenatale consultaties gebeuren aan huis en gaan afwisselend met de afspraken bij de gynaecoloog door. Tijdens een prenataal consult controleert de vroedvrouw je bloeddruk, je urine, de hartslag en de ligging van de baby en geeft ze tips rond specifieke zwangerschap gerelateerde kwaaltjes.

Prenatale infosessies
Een zwangerschap brengt heel wat vragen met zich mee. Daarom organiseren we infosessies voor aanstaande ouders over verschillende thema’s zoals gezond zwanger zijn, de bevalling, de kraamperiode en de borstvoeding. In kleine groepjes van maximum 5 koppels helpen we u om op een comfortabele manier toe te leven naar de bevalling. Deze infosessies gaan momenteel online door.
Op onderstaande website vindt u meer informatie en kan u zich ook inschrijven.
https://www.i-mens.be/zwangerschapsworkshops

Postnatale zorg en kraamzorg in jouw buurt

Kraamhulp regelen na je bevalling

De eerste weken na de bevalling kunnen behoorlijk zwaar zijn. Met onze professionele ondersteuning sta je er gelukkig niet alleen voor. Heb je na je verblijf in het ziekenhuis graag nog wat extra zorg? Dan kan je postnatale zorg inschakelen. Een vroedvrouw zet de verzorging die je in het ziekenhuis kreeg samen met je verder.

Zoek je iemand om je tijdens de kraamperiode bij te staan met de verzorging en de voeding van je baby? Dan kan je via kraamhulp een beroep doen op een kraamverzorgende. Een kraamverzorgende is een krak in het verzorgen van de allerkleinsten, daarnaast neemt ze graag ook licht huiselijke taken van je over. Vroedvrouw en kraamverzorgde kunnen ook samenwerken. Zo ben je altijd gerust met de beste zorg.

 
 

Postnatale zorg: medische kraamhulp bij jou thuis

Verbleef je maar kort in het ziekenhuis? Dan hebben jij en je baby nog medische verzorging nodig. Een vroedvrouw zorgt ervoor dat jullie die krijgen. Ze volgt ook de lengte, gewicht en hoofdomtrek van de baby op, voert de belangrijke hielprik uit en geeft advies bij de voeding van je baby.

De vroedvrouw kan je ook psychosociaal ondersteunen. Als je dat wenst overlegt zij met je gynaecoloog, kinderarts, huisarts en Kind & Gezin.

Kraamhulp: tijd om bij te komen

De periode na de bevalling kan ook overweldigend zijn. De verzorging van je baby vraagt heel wat van je tijd.
Wat met het huishouden en je andere kinderen die ook aandacht en zorg nodig hebben?

Een kraamverzorgende schakel je in om je te helpen bij de verzorging en voeding van je baby. Zij voert ook lichte, huishoudelijke taken uit.
Dat geeft jou de tijd en ruimte om aan de nieuwe gezinssituatie te wennen.

Hoe lang kan ik rekenen op postnatale zorg en kraamzorg?

Tot één jaar na de bevalling kan een vroedvrouw je begeleiden tijdens maximaal 6 consultaties. Kraamzorg kan tot de baby 3 maanden is.

 

Wanneer moet ik kraamhulp of postnatale zorg regelen?

Dat doe je best enkele maanden vóór de bevalling. Je kan zelf een aanvraag indienen, maar dat kan ook via het ziekenhuis, je huisarts, een familielid of het ziekenfonds.

Contactgegevens

Adres
Minderbroederstraat 30, 3300Tienen
Provincie
Vlaams-Brabant
Land
Belgium
Tel.
016781510
Website
www.i-mens.be

Openingsuren

Op afspraak