Stijn Elshout Photography

Info

Als een in België geboren fotograaf afkomstig uit het kleine stadje Landen (gelegen in Vlaanderen, België) in 1982, is deze kunstenaar gespecialiseerd in de kunst van straat-, portret- en fine art naaktfotografie. Door een unieke combinatie van technische vaardigheid, artistiek inzicht en een diepe waardering voor de schoonheid van de menselijke vorm, creëert deze fotograaf werken die thema's als puurheid, authenticiteit en de onbewaakte momenten die de menselijke ervaring bepalen, onderzoeken.

Bij het nastreven van zijn kunst probeert deze fotograaf de essentie van zijn onderwerpen vast te leggen en de rauwe, ongefilterde waarheid van het moment te onthullen. Zijn techniek is er een van verbinding, waarbij de fotograaf en het onderwerp samenkomen in een moment van oprechte intimiteit. De resulterende beelden zijn een bewijs van de kracht van deze interactie en onthullen de fragiele, echte en vaak kwetsbare aard van zijn onderwerp.

Door een lens die de wereld anders ziet, haalt deze kunstenaar inspiratie uit de inherente schoonheid van het menselijk lichaam, evenals het rijke tapijt van de menselijke ervaring. Van naaktkunst tot het dagelijks leven, hij legt de momenten vast die ons bestaan bepalen met een ongeëvenaarde gevoeligheid en onthult de schoonheid van onze strijd en triomfen.

Het werk van deze kunstenaar onderscheidt zich door zijn gebruik van zwart-witfotografie, waardoor elk beeld een tijdloos, klassiek gevoel krijgt. In een wereld die vaak chaotisch en onvoorspelbaar is, dient zijn werk als een herinnering aan de schoonheid die te vinden is in eenvoud, authenticiteit en de kracht van menselijke verbinding. Hij heeft internationale ervaring en publicaties in diverse bladen. Met name is slechts één van zijn ogen volledig functioneel, wat de manier heeft gevormd waarop hij de wereld om hem heen ziet. Hoewel dit als een beperking kan worden gezien, omarmen ze het als een kans om dingen vanuit een andere hoek te bekijken en beelden vast te leggen die anders misschien niet zouden zijn gezien. 

Deze fotograaf laat zich inspireren door het werk van gerenommeerde kunstenaars als Peter Lindbergh en David Bellemere, wiens stijl zijn eigen benadering van fotografie sterk heeft beïnvloed. Met een diepe waardering voor de kracht van menselijke verbinding, proberen ze de essentie van hun onderwerpen op een rauwe en authentieke manier vast te leggen. Terwijl hij zijn dromen najaagde, kreeg hij de ongelooflijke kans om als assistent voor David Bellemere aan een modeproject te werken en samen te werken met een van de assistenten van Peter Lindbergh.

?Op basis van zijn rijke artistieke erfgoed en persoonlijke ervaringen, is het doel van deze fotograaf om anderen te inspireren om de schoonheid die hen omringt te waarderen, om hun eigen kwetsbaarheid en echtheid te omarmen en om de unieke kwaliteiten te vieren die ons maken tot wie we zijn. Met zijn kunst wil hij een blijvende impact op de wereld creëren, één beeld tegelijk.

Contactgegevens

Adres
Wezerenstraat 281, 3401Landen
Provincie
Vlaams Brabant
Land
België
GSM
0477930167
E-mail
stijn@stijnelshout.com
Website
Https://www.stijnelshout.com

Openingsuren

Op afspraak