Babbelwandelingen en babbelbanken

Mentale veerkracht in de kijker tijdens de 10-daagse van geestelijke gezondheid

Elk jaar vindt van 1 tot 10 oktober de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats.Nu meer dan ooit, is het belangrijk om de taboes over geestelijke gezondheid weg te nemen. Daarom lanceren we een aantal acties om veerkracht te versterken.

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet. Je veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je je verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind. En dat wil de stad Landen in samenwerking met Logo Oost-Brabant in de kijker zetten. Hoe? Met babbelbanken en babbelwandelingen.

 

Babbelbanken

De coronacrisis gaf onze veerkracht een flinke deuk. Plots stond ons sociale leven stil en laat nu net de verbondenheid met andere mensen één van de dingen zijn die ons veerkrachtiger maakt. Een babbeltje met de buur, kletsen met iemand op straat, praten met je vrienden ... Het kon allemaal niet meer. Hoog tijd om die momenten in te halen!

Daarom worden in Landen heel wat zitbanken vanaf 1 oktober omgedoopt tot babbelbanken. Je herkent de babbelbanken aan een bankhanger die erop is bevestigd. “De tekstjes op de bankhangers kunnen een gespreksstarter zijn en brengen mensen dichter bij elkaar. Een gesprek, zelfs met iemand die je niet kent, kan je veerkracht een enorme boost geven.

Babbelwandelingen

Een babbelwandeling is een georganiseerde activiteit waarbij je nieuwe mensen uit de buurt kan leren kennen. De nadruk bij deze begeleide wandelingen ligt niet op het sportieve maar op het sociaal contact. Lieve, de Bewegen Op Verwijzing-coach, neemt je op sleeptouw tijdens de wandelingen. In een uurtje tijd legt de groep op een rustig tempo ongeveer 2 à 3 km af, waarbij er voldoende ruimte is voor een babbel. Jong, minder jong, sportief en minder sportief, iedereen is welkom!.

De babbelwandelingen zijn gratis, inschrijven is niet nodig. Het vertrek is steeds op vrijdag om 11 uur, telkens aan een andere babbelbank.

Programma

De babbelwandelingen gaan door op vrijdag van 11 tot 12 uur

  • 1 oktober: Landen – vertrek babbelbank op wandelpad naast woonzorgcentrum Oleyck
  • 8 oktober: Walshoutem – vertrek babbelbank kapel Walhostraat
  • 15 oktober: Neerwinden – vertrek babbelbank pleintje Neerwindenstraat 55
  • 29 oktober: Attenhoven – vertrek babbelbank ingang De Beemden Attenhovenstraat 180
  • 12 november: Ezemaal – vertrek babbelbank kerkhof Ezemaal

Neem eens plaats op een babbelbank in jouw buurt en/of neem deel aan één of meerdere babbelwandelingen. Ga voluit voor ontmoeting en versterk je eigen veerkracht!

Info/vragen

sport@landen.be

welzijn@landen.be