Kermis Sinte Gitter met crea-rommelmarkt en blotevoetenpad.

De archeologische site Sinte Gitter opent haar deuren en de gidsen van de heemkundige kring leiden je rond in historische kledij. Dit jaar wordt in samenwerking met de reuzengilde van Waasmont een gratis crea-rommelmarkt gepland, verspreid over de weide van boerderij Gitter aan de Raatshovenstraat en het voormalige kerkplein. Je kan tevens proeven van de Geertenminne, volgens de legende een ware verzekering tegen ongelukken op reis. In de site wordt aandacht besteed aan de herdenking van onze patroonheilige Gertrudis, dit jaar 1360 jaar overleden. Ook de reuzen Pepijn van Landen, Sint-Gertrudis en Pancratius maken hun opwachting.
Er is doorlopend kinderanimatie, kinderboerderij, info- en animatiestandjes, roofvogels, hapje en tapje, … Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? (Her)ontdek dan onze mooie archeologische site via een heus 'Blotevoetenpad', dit jaar geflankeerd door nagelnieuwe volksspelen van eigen bodem. Een aanrader voor jong en oud!
Gratis toegang.
Een organisatie van de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen vzw, stad Landen, boerderij Sint Gitter, Reuzengilde Waasmont, Broederschap Sint-Gertrudis, Mich & Oech.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

archeologische site Sinte Gitter

Tickets

Organisatie

Geschied- en Heemkundige Kring Landen

Filter op categorie