Dauwwandeling en ontbijtbuffet

Voor de dauwwandeling van dit jaar trekken we even de provinciegrens over naar een klein mooi natuurgebied op de grens van Attenhoven en Landen : de Beemden. Te midden van het grootschalige cultuurlandschap is dit gebied één van de laatste toevluchtsoorden voor wilde dieren en planten in het Landense. Vroeger bestonden de Beemden uit hooilanden, die tijdens het voorjaar regelmatig overstroomden en in het najaar met koeien beweid werden.
In 2005 erkende de Vlaamse Minister van Leefmilieu en Natuur het gebied de Beemden als natuurreservaat. Kort daarna werd er een natuurleerpad ingericht. Hier en daar vind je nog restanten van vroegere hooilanden. Vanaf de jaren 60 is het uitzicht van de Beemden grondig gewijzigd en momenteel zijn er zeven onderscheiden biotopen. Deze rijke schakering zorgt voor een grote verscheidenheid aan wilde soorten. Zowel organismen van natte als droge gronden, van stromend als stilstaand water, van bos als hooiland voelen er zich thuis.
De wandeling vertrekt om 7u15 op de parking van de taverne De Rietgors en is zo'n 5 km lang.
Niet-wandelaars zijn vanzelfsprekend welkom om van het ontbijt mee te genieten. Zij moeten zich uiteraard hiervoor inschrijven en tijdig ter plaatse zijn.
Praktische info:
Samenkomst om 7u op de parking van het Begijnhof Sint-Truiden ; vertrek wandeling aan De Rietgors (Attenhovenstraat 209) om 7u15. Ontbijtbuffet 8u30.
Prijzen:
-wandeling gratis
-ontbijt: € 25 ; € 20 met Davidsfonds-Cultuurkaart.
Betaling contant ter plaatse.
Inschrijven enkel nodig voor ontbijt: vóór 05/06/2019 via st-truiden@davidsfonds.net of tel.011/680247.
Diegenen die rechtstreeks naar Landen gaan, melden dit best bij de inschrijving.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 25,00
Basistarief: 25,00 €; Met Davidsfonds-Cultuurkaart: 20,00 €; enkel wandeling: 0,00 €

Organisatie

Davidsfonds Sint-Truiden

Filter op categorie