Wandelweek Moezel (D)

De Moezel, met zijn prachtige meanders, ontspringt in de Vogezen, maakt grote lussen door het berglandschap tussen Hunsrück en Eifel en mondt uiteindelijk uit in de Rijn bij Koblenz. De Moselsteig is dan ook een prachtig, maar zeker ook een uitdagend wandelpad.

In 2018 hebben we het 1ste deel van deze kwaliteit langeafstand pad afgehandeld. In 2019 gaan we het 2de deel afwerken over een afstand van ca. 130 km in 8 stapdagen van Neumagen-Dhron naar Ediger-Eller. Deze gevarieerde wandeling doen we met wat kortere dag etappes van 15 à 18 km die echter soms vrij pittig kunnen zijn. Een zeer gevarieerd landschap door wouden, wijngaarden en rotspartijen. Hoog boven de Moezel hebben we een mooi zicht op talrijke meanders en over steil aflopende wijnbergen bereiken we schilderachtige dorpjes. Vele wijngaarden zijn door de steile hellingen in terrasvorm aangelegd. Sporen van het Romeinse verleden zijn nooit ver weg evenals gastronomie, wijn en bier.
Vanzelfsprekend doen we deze natuurwandeling met bagagetransport tussen de verschillende hotels. Wij overnachten in 3 goede comfortabele hotels. Alle transfers zijn voorzien. Wij voorzien kamers met douche (bad)/ wc en met verblijf in volpension (middagpicknick). De samenkomst en de eerste overnachting zijn voorzien te Ediger-Eller op maandag 20 mei 2019. Hier laten we onze auto's achter. De volgende dag worden we naar Neumagen gebracht waar onze trekking begint. Onze trektocht eindigt terug in Ediger-Eller. Na het afscheidsmenu en een goede nachtrust keren we woensdag 29 mei 2019, na het ontbijt, terug huiswaarts.
Inschrijven voor 15/3/2019

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 1090,00
Basisprijs: € 1090.00

Waar

Carpooling Oprit E40, Steenweg op Sint-Truiden 1, 3401 Walshoutem

Organisatie

Touring Landen

Filter op categorie