Station Racour

Op het meest zuidelijke puntje van het Hageland, tegelijk behorend tot Haspengouw en pal op de taalgrens bevindt zich het voormalig treinstation van Racour (Raatshoven) op het grondgebied van Landen in Vlaams-Brabant.

Station Racour, een gerenoveerd treinstation dat 'toeristische passanten ontvangt', is de plek bij uitstek voor vrienden en families waar mama en papa samen hun jongste telgen samen met opa en oma een op 'belevenis vakantie' gaan. 

Je kan logeren in twee gerestaureerde treinwagons (2 x 6 personen) van de NMBS of in een luxe vakantiewoning (5 pers) in het oude station zelf. Als gast geniet je van de grote landschapstuin van 1,3 ha omgeven door uitgestrekte velden. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de tuin. Voor onze gasten staan er fietsen, bolderkarren, tandem, steps en gocarts gratis ter beschikking. De oude spoorlijn langs het station is aangelegd als fietspad dat aansluit op het wandel- en fietsroutenetwerk van het Hageland, Haspengouw en Wallonië. Wil je graag met familie en vrienden 'treintje spelen' dan kan je je verkleden met de originele kostuums, treinkepies en andere attributen.

Ben je met de fiets of te voet dan kan je terecht in de oude spoorwegbarak die omgebouwd is tot een trekkershut.

Akketuuut en op vakantie zijn wij...

Station Racour

Racourhalte 1 - 3400 Landen

+32(0)473/87 07 73 / +32(0)19/65 57 32

info@stationracour.be