Ontdek de Happy Hageland App

Happy Hageland, zappen door de streek!

Woorden als Smart Cities en City Marketing zijn termen die de afgelopen jaren steeds meer opduiken. De toenemende digitalisering is een niet te stoppen ontwikkeling waarin ook kleinere steden en plattelandsgemeenten niet mogen achterblijven.


De 20 Hagelandse gemeentebesturen, waaronder ook Landen, stapten samen in het LEADER Hageland+ project “Hageland digitaal”. Met dit project wil LEADER deze regio en haar gemeenten digitaal omvatten, ondersteunen en in de kijker zetten via één handige app genaamd “hAPPy Hageland”. Het bovenlokaal, gezamenlijk initiatief krijgt cofinanciering van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

Het promoten van de streek biedt kansen aan lokale verenigingen, horeca, handelaars en plaatselijke initiatieven om zich te profileren.

De gratis Happy Hageland app biedt zowel functies gericht op inwoners als op toeristen.
Omdat de app werkt via geolocatie, kan de gebruiker er lokale info terugvinden van zijn Hagelandse thuisgemeente óf de Hagelandse gemeente waar hij zich op dat moment bevindt.

Inwoners kunnen het lokale nieuws lezen, de gegevens van gemeentediensten raadplegen, hun favoriete lokale handelaars en verenigingen volgen,... Ook toeristen hebben met deze app het Hageland in hun broekzak: er zijn wandel- en fietsroutes in te vinden, er kan een b&b of gezellig restaurant gezocht worden, de QR-code lezer kan bezoekers meer uitleg bieden over toeristische bezienswaardigheden,…

Meer info over de app Happy Hageland