Landen (ge)dicht!

Landen (ge)dicht 

Poëzie als verbinding tijdens de Vlaams-Brabantse interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag

Poëzie verbindt mensen van alle culturen, levensbeschouwingen en generaties. Hiervoor doen we beroep op alle Landenaren om een gedicht te schrijven rond verbondenheid of om een gedicht te adopteren door dit op je venster aan te brengen.

Ik wil een gedicht schrijven

Zend je gedicht voor 17 april naar esther.brouwer@landen.be of per post naar Stationsstraat 29. Noteer je contactgegevens en je leeftijd bij het gedicht dat je gaat inzenden.

Ik wil een gedicht adopteren

Vanaf 17 april kan je een keuze maken uit alle ingezonden gedichten via onze website of dienst welzijn/Huis van het Kind gelegen in de Oscar Huysecomlaan 2a te Landen. Gelieve een afspraak te maken via 011 67 29 15.

We nodigen u uit voor een poëzienamiddag op zondag 7 mei van 14 tot 16 uur in de raadzaal. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt en is hij of zij een jaar lang onze levensbeschouwelijke dichter. Nadat een selectie van gedichten in de raadzaal is voorgedragen, zullen de winnende gedichten een jaar een plaats krijgen in de Beemden aan de boom die symbool staat voor verbinding tussen generaties en levensbeschouwingen.

Vanaf 10 jaar kan je deelnemen, er zullen drie winnaars worden gekozen uit verschillende leeftijdscategorieën.

  • Categorie 1: vanaf 10 jaar tot 14 jaar.
  • Categorie 2: van 14 jaar tot 18 jaar.
  • Categorie 3: vanaf 18jaar.